Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Tanárokat, szülőket kérdeznék....

Tanárokat, szülőket kérdeznék. Szoktátok ezt jelezni gyámügynek, rendőrségnek?

Figyelt kérdés

Ha van az osztályban olyan gyerek, akit a szülei rendszeresen ellátnak cigarettával, alkohollal, és ezt tudjátok róla.

Ha nem, mért nem?

#mérgezés #veszélyeztetés #gyermek ellen bűncselekmény
2020. júl. 6. 05:13
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

"Még mindig semmi törveny nem tiltja a kiskorúak dohányzását vagy alkoholfogyasztást."

De a kiskorúnak ezek adását, számára biztosítását megvásárlását bizony tiltja. Ha megkér egy gyerek az utcán, hogy vegyél neki és veszel, az bizony bűncselekmény.

"Tán a barátodat kényszerítették arra, hogy 13 évesen dohányozzon"

18 év alatt a szülő felelőssége, hogy ne tegye.

A kétévest sem kényszeríti senki arra, hogy szöget dugjon a konnektorba, vagy kiessen az erkélyről, mégis börtönbe zárják a szülőket, ha ilyen történik a gyerekükkel.

Egy 18 éven alulinak nincs meg a megfelelő belátási képessége arra, milyen következményei vannak a dohányzásának. Ezért a felnőtteket teszik felelőssé ilyen esetben.

Én csodálkozom, hogy abban a hitben vagy, hogy ez másképp van, egyszerűen rosszul tudod.

Tanárnak, orvosnak hivatali kötelessége is jelezni ezt.

Ne velem veszekedj emiatt, hanem reklamálj a törvényalkotóknál, hatóságoknál, rendőrségnél.

2020. júl. 6. 11:17
 12/18 anonim ***** válasza:
58%

"De a kiskorúnak ezek adását, számára biztosítását megvásárlását bizony tiltja. Ha megkér egy gyerek az utcán, hogy vegyél neki és veszel, az bizony bűncselekmény."

Kérlek másold be a törvényt ide. Ja, hogy nincs ilyen?

"18 év alatt a szülő felelőssége, hogy ne tegye."

Nem igaz. Megegyszer, egyetlen törvény se tiltja se a dohányzást, se az alkoholt kiskorúnak, csupán vásárolniuk nem lehet. Egy átlag 3 éves is a napja nagyreszet szülők nélkül tölti, hiszen óvodás. Egy középiskolás mégtöbb időt tölt szülők nélkül. Ha neked jól esik a szülőket hibáztatni a huyle barátod miatt, akkordjaira,nődé nincs igazad.

2020. júl. 6. 11:24
 13/18 anonim ***** válasza:
88%

Sajnálom a barátodat, de nézd... ha egy tini cigihez, alkoholhoz akar nyúlni, a szülő fejre is állhat.

14 éves kormtól 20ig cigiztem napi szinten. Anyám soha nem látott el vele, veszekedett, tiltotta, ha szobafogságot kaptam, addig nyilván nem cigiztem, de nem zárhatott be örökre.

Ha más nem, suli előtt/után volt rá lehetőségem, nem érdekelt a tiltás. Alkohol alkalmanként került elő, nem voltam egy részeges tini, de persze néha ittunk valamit.

Nem gondolnám, hogy anyám hibája, megtette amit tudott, de nem lehet valakit 0-24ben őrizni, volt, hogy éjjel miután elaludt osontam ki cigizni a kertbe, nem buktam le soha. Volt nekem is ismerősöm, aki együtt cigizett a szüleivel 16-17 évesen, engedték is neki, hogy vegyen a cigijükből, ahol a szülők is nagy dohányosok, ott másképp látják ezt.

2020. júl. 6. 11:32
 14/18 anonim ***** válasza:
68%
Kérdező, sokkal károsabb vagy te egy ilyen gyerekre, mint a szülei. Van az a mondás, hogy élni és élni hagyni. Nálad egyik sem megy láthatóan, ha másokkal foglalkozol.
2020. júl. 6. 11:58
 15/18 anonim ***** válasza:
85%
Kérdező, a barátod 20 évesen már felnőtt ember volt. A begyógyszerezés alkohollal meg egészen más ügy, mint sima alkohol vagy cigaretta. 15-16 évesek már buliznak, szerinted ott mit isznak, gyermektápszert? Ne nevettess! Ez még nem ok arra, hogy minden szülőhöz kimenjen a gyámhatóság meg a rendőrség, mert a szülők hagyják, hogy igyon és dohányozzon a gyerekük. Szerintem fogalmad sincs róla, mit horderejű egy gyámhatósági eljárás.
2020. júl. 6. 12:01
 16/18 anonim ***** válasza:
83%
jó, vágom hogy te most behisztized magad, részvétem a haverodért különben, de oké, 13 évesen erőnek erejével bedugták a szájába a cigit és elfújatták vele, de nem hiszem hogy húszévesen is stesti kényszert alkalmazva dohányoztatták (amúgy vizuális típus vagyok de nagyon nehezen áll össze a fejemben hogy nézne ki ez a mozdulatsor)
2020. júl. 7. 16:07
 17/18 anonim ***** válasza:
A tanárok akkor szoktak feljelentést tenni, ha a gyerek az iskolában kezelhetetlen. Ha bejelentik, hogy ilyen, akkor nem lehet a tanárt elővenni, ha baj történik. Ilyesmivel meg senki nem foglalkozik. Még a tanárt húzkodnák meg, nekik is van családjuk, ki akar magának bajt?
2020. júl. 8. 22:54
 18/18 anonim ***** válasza:
Tanárként feljelentést nem tennék első körben, de a gyermekvédelemnek jelezném. Én általános iskolában dolgozom, gondolom 13 évesen még oda járt. Középiskolában szerintem ez gyakoribb dolog, bár ebben nincs tapasztalatom.
2020. júl. 9. 08:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!