Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Elsős kisfiú milyen könyvet...

Elsős kisfiú milyen könyvet olvas ? Mi az ami érdekelheti?

Figyelt kérdés
Tanácsokat kérnék, ajándékötletként.

2020. jún. 6. 21:08
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem derült ki otthon, milyen könyvek érdeklik, akkor próbálj meg elmenni vele egy gyerekkönyvtárba vagy egy könyvesboltba, hagy nézegesse, forgassa a könyveket. Szerintem a direkt kicsiknek kitalált olvasókönyvek nagyon jók, sokféle téma van, rövid mondatok, nagy betűk. Sok országban mennek ezek a sorozatok nagy sikerrel, mert pedagógiailag úgy vannak kitalálva. Nekünk pl. az Olvasó Cinke sorozatból van több illetve a Mi micsoda sorozatból is vannak olvasók. Van, hogy biztatni kell az olvasásra, de volt olyan is, hogy a napköziben egy nap több ilyen könyvet is elolvasott egymaga, mert olyan hangulata volt. A válaszom a saját olvasásra vonatkozott, mert erre kérdeztél.
2020. jún. 7. 10:39
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Az enyém semmit nem olvas(ott elsőben. Mondjuk most sem). Azt viszont imádja, ha felolvasok neki. Így neveld a sárkányodat, Rumini, Kököjszi és Bobojsza, Tündér Lala, Tündérboszorkány, fecskék és fruskák, Narnia krónikái, Léghajóval a dinoszauruszok földjén.

Ill. nagyon szerette volna, ha felolvasom G. Stiltont, de erre 1 könyv után nem voltam hajlandó. Szereti ez a korosztály, pont nekik íródott, DE saját olvasásra. Felolvasni büntetés.

2020. jún. 7. 16:31
 13/15 anonim ***** válasza:
88%

#8as válaszoló hiteles választ írt :)

Én is azt tanácsolnám, mármint azokat a könyveket :)

2020. jún. 7. 20:57
 14/15 anonim ***** válasza:
85%

Nekem két gyerekem van, és nem nagyon olvastak még az első év utáni nyári szünetben. Persze tudom, hogy van aki igen, de sajnos manapság ez a ritka.

Én is próbáltam nekik venni mindenféle könyveket, de leginkább büntetésnek élték meg. A suliban a tanárok azt mondták, hogy képregényt kell nekik venni, mert ott még kevesebb a szöveg, és nagyobb a sikerélmény. Csak éppen az a baj, hogy jelenleg Magyarországon nem nagyon gyártanak gyermekeknek képregényeket.

Én egyedül az Alice csodaországbant találtam meg képregény formájában, azt mindkettő rongyosra olvasta. Esetleg a Geronimo Stiltonból vannak még képregény formátumúak.

A Ruminit ebben a korban még elég töménynek találom, a lányomnak ez volt a kötelező olvasmány ezen a nyáron gyűlölte, sok, hosszú még egy ennyi idős gyereknek. Leginkább én olvastam fel neki.

2020. jún. 7. 22:46
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Fiam elsős. Ha meglát egy könyvet menekül, pedig imádja ha olvasok neki, de az hogy egy hosszú könyvet el kellene olvasnia - na, azt már neeeem! Ami érdekli - a füzetek (A4-es alakú, matricás, rövid Olavass velem), ismeretterjesztő, mese (autós, kacsamesék...). Pikk-pakk elolvasta, a könyvnek neki sem áll - pedig én is beszereztem néhányat.

Rövid cikkeket olvas ami érdekli, pl. NG magazinból.

Vegyél neki staratégiai társast, kártyajátékot esetleg olyat amiben kell olvasni a kártyákat. Nálunk még a diafilmeket is szereti, mert rövid az írás alatta. A vastag könyvtől csak elmegy a kedve az olvasástól.

2020. jún. 8. 11:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!