Elsős kisfiú milyen könyvet olvas ? Mi az ami érdekelheti?
Az enyém semmit nem olvas(ott elsőben. Mondjuk most sem). Azt viszont imádja, ha felolvasok neki. Így neveld a sárkányodat, Rumini, Kököjszi és Bobojsza, Tündér Lala, Tündérboszorkány, fecskék és fruskák, Narnia krónikái, Léghajóval a dinoszauruszok földjén.
Ill. nagyon szerette volna, ha felolvasom G. Stiltont, de erre 1 könyv után nem voltam hajlandó. Szereti ez a korosztály, pont nekik íródott, DE saját olvasásra. Felolvasni büntetés.
#8as válaszoló hiteles választ írt :)
Én is azt tanácsolnám, mármint azokat a könyveket :)
Nekem két gyerekem van, és nem nagyon olvastak még az első év utáni nyári szünetben. Persze tudom, hogy van aki igen, de sajnos manapság ez a ritka.
Én is próbáltam nekik venni mindenféle könyveket, de leginkább büntetésnek élték meg. A suliban a tanárok azt mondták, hogy képregényt kell nekik venni, mert ott még kevesebb a szöveg, és nagyobb a sikerélmény. Csak éppen az a baj, hogy jelenleg Magyarországon nem nagyon gyártanak gyermekeknek képregényeket.
Én egyedül az Alice csodaországbant találtam meg képregény formájában, azt mindkettő rongyosra olvasta. Esetleg a Geronimo Stiltonból vannak még képregény formátumúak.
A Ruminit ebben a korban még elég töménynek találom, a lányomnak ez volt a kötelező olvasmány ezen a nyáron gyűlölte, sok, hosszú még egy ennyi idős gyereknek. Leginkább én olvastam fel neki.
Fiam elsős. Ha meglát egy könyvet menekül, pedig imádja ha olvasok neki, de az hogy egy hosszú könyvet el kellene olvasnia - na, azt már neeeem! Ami érdekli - a füzetek (A4-es alakú, matricás, rövid Olavass velem), ismeretterjesztő, mese (autós, kacsamesék...). Pikk-pakk elolvasta, a könyvnek neki sem áll - pedig én is beszereztem néhányat.
Rövid cikkeket olvas ami érdekli, pl. NG magazinból.
Vegyél neki staratégiai társast, kártyajátékot esetleg olyat amiben kell olvasni a kártyákat. Nálunk még a diafilmeket is szereti, mert rövid az írás alatta. A vastag könyvtől csak elmegy a kedve az olvasástól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!