Ha a gyerek jó felfogó képességű, de nincs kedve tanulni, akkor hol lehet a hiba?
Olyan témákat kell találni neki, ami érdekli.
Illetve az hogy nem tanul, az azt is jelenti, hogy nincsenek jó jegyei?
Valakinek nincs szüksége tanulásra, hogy eredményesen elvégezze a sulit.
Ugye az a pszichológiában az alap, hogy a tanár a rossz, vagy a szülő, ha a gyerek unja a tanulást.
Szerintem meg ez egyszerűen h.ülyeség! Írni, számolni persze, hogy macerás, nehezebb, mint játszani, számítógép vagy tévé előtt ülni. Ezer könyvet olvastam állítólagos alternatív módszerekről, ahol minden gyerek szeret tanulni. De konkrét leírást nem láttam sehol. Pl. szerintem írni nem lehet megtanulni játszva, le kell ülni, és rajzolgatni a betűket. Ez meg unalmas. De hogy gyakorolja be másképp?
Egyszerűen meg kell érteni a gyereknek, hogy ez a dolga, és akkor is csinálja, ha nem tetszik. Ez sem könnyű. Alapvetően ha szereti a tanárt, akkor azért a gyerekek meg szoktak olyat is csinálni, amihez nincs kedvük.
Most itthon elég nehéz, mi is nagyon szenvedünk.
Persze, de leírják utána, és be kell gyakorolni. Ha eltáncolja, az nem elég.
Nekünk elsőben volt egy írásfüzet, előrerajzolt betűkkel, és napi 1 oldal volt a házi feladat, átlag 30 percig tartott, mire megírta. Utáltuk, de nagyon. Pedig Meixner-könyv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!