Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Nálatok mennyire jött be ez...

Nálatok mennyire jött be ez az online tanítás?

Figyelt kérdés

Nekem 2 gyerekem van, küzdünk, de csináljuk.

Viszont a lányom osztályfőnökétől folyamatosan jönnek a visszajelzések, hogy az osztály nagy része a világon semmit nem csinál. Őszintén nem is tudom, mit tudnak velük kezdeni a tanárok. Meg nem buktathatják a fél osztályt, pláne, hogy van egy csomó jegyük. Persze értem én, hogy a szülők dolgoznak, de fura nekem, hogy ennyire nem néznek rá a gyerekekre. Munkahelyemen is hallottam, hogy több anyuka feladta, azt mondta nem idegesíti magát ezzel. Mi még küzdünk.

2020. ápr. 27. 23:15
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:

Én sem hinném, hogy egy alsós gyerek önállóan tanul, ismerőseim mind ki vannak bukva emiatt. De még akiket én ismerek, azok próbálkoznak, munka mellett, este, hétvégén.

Az én fiam 3.-os, és ha nem ülök ott mellette, semmit nem csinál. Iszonyat megterhelő.

A lányom viszont 6. osztályos, és ma is írt a tanárnő a FB-ra, hogy a hétfőre kiadott feladatot, ami témazáró összefoglaló, 3 gyerek küldte vissza!

Pedig többször szóltak már a szülőknek, hogy ez így nincs jól. Én sem tudnám csinálni, ha munka után 5-kor esnék haza, de azért ha a tanár felhív, hát egy hatodik osztályos gyerekkel már igencsak elbeszélgetnék, hogy mi is a dolga.

Szerencsére a lányomat nem demoralizálja ez a dolog, ő örül, hogy elkönyvelték jónak, mert olyan 4 tanuló. Volt eddig jobb is az osztályban nála, de most ők is kallódnak.

Viszont a matek eddig is gond volt, nem tudom jövőre mi lesz ebben az osztályban, félévkor így is ketten buktak. Főleg azzal kínlódik a gyerek , a tanár csak oldalszámokat küld, én már írtam is neki, hogy nem érti, de az volt a válasz, hogy hát mit nem ért, le van írva a tankönyvben. Ja, oké. Akár tanár sem kéne ide.

Készségtantárgyakat bosszantónak találom én is, de nálunk még viszonylag ésszel csinálják. Ezek a tanárok is megkapják a fizetésüket, szóval valamit nekik is csinálni kell. Most anyák napjára gyártanak a gyerekek valamiket, ki is lettem tiltva, nem is tudom mit csinálnak.

2020. ápr. 28. 22:21
 22/25 anonim ***** válasza:
86%
Egy negyedikessel és egy ovissal vagyok egyedül napi 8 óra homeoffice mellett. Nekünk most kezdenek végre online órákat adni, eddig csak feladatokat küldtek, ami nem csigázta fel a gyereket az önállóságra. A lelkesedés csak akkor van, ha befenyítem, hogy elrakom egy hétre a telefonját. Akkor összecsapja. Egyébként jó esze van, kitűnő. Fél óra hiszti után 5 perc egy tanrárgy... A kreatív feladatok, ppt és ilyesmik hétvégére maradnak, hálistennek ezeknek hosszú határidőt adnak. Viszont így nincsenek hétvégék, minden összefolyik. A kicsi meg halálra unja magát. Őt jobban megviseli, hogy én nem érek rá, mert dolgozom, minimum ebédet rakok eléjük és persze folyton pakolni kell utánuk, vagy a naggyal megy a harc estig, és nagyon hiányoznak neki is a barátai, míg ugye a nagy ha teheti, egész nap velük beszélget, játszik online. Nekem sokszor szintén követni nehéz, mert hol nekem írnak, hol a gyerek email címére, néha átszervezik, mert valamivel ütközik. És már nem tudom, hányféle helyen kellett regisztrálni, appokat letölteni, mert az egyik csak telefonon ment, a másik inkább a laptopon. Talán mire véget ér a suli, belejövünk.
2020. ápr. 28. 23:29
 23/25 anonim ***** válasza:
100%
3 alsós gyerekünk van, negyedikes, másodikos és elsős. Én hajnalban bejárok dolgozni, hogy haladjak, férjem itthonról dolgozik, miközben az elsőssel tanul. Én délután a másodikossal bepótoltatom, amit délelőtt nem sikerült önállóan megtanulnia, sokszor elvagyunk vele estig. A negyedikes teljesen egyedül tanul. Este még itthonról dolgozom, és összeírom, kinek mit kell tanulnia másnap. Már hetekkel ezelőtt elengedtem a dolgot, nem tudunk ennél többet tenni, amit idén nem tanulnak meg, majd jövőre pótolják.
2020. máj. 19. 21:41
 24/25 anonim ***** válasza:
72%

Én nagyon élvezem...

De szeretném hozzátenni, hogy van rá időm!

Apámmal vagyok ápolásin, ami a napomból 2-3 órát vesz el.

Sokkal jobban tudok figyelni a lányom tanulmányaira, javultak is a jegyei.

Ezt se veszem érdemnek, könnyebb egy gyereknek elmagyarázni, mint 25-nek. Plusz az iskolában elöl ül, mellette az osztály bohóca, mögötte annak haverjai.

Sokszor sírt, hogy nem tud figyelni órán, meg sok idő elmegy a fegyelmezésükkel.

Sajnos amíg nem volt időm arra, hogy délután még átvegyük az anyagot, ez meglátszott a jegyein is.

Most színötös.

2020. máj. 21. 10:06
 25/25 A kérdező kommentje:
Nem akarom elvenni a kedves 24-es, de azért ezek a jegyek nem igazán reálisak. Az én gyerekeim is csak ötösöket kapnak most, de ott ülök mellettük, amikor a dolgozatot írják. Azért az nem ugyanaz.
2020. máj. 22. 21:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!