Nálatok mennyire jött be ez az online tanítás?
Nekem 2 gyerekem van, küzdünk, de csináljuk.
Viszont a lányom osztályfőnökétől folyamatosan jönnek a visszajelzések, hogy az osztály nagy része a világon semmit nem csinál. Őszintén nem is tudom, mit tudnak velük kezdeni a tanárok. Meg nem buktathatják a fél osztályt, pláne, hogy van egy csomó jegyük. Persze értem én, hogy a szülők dolgoznak, de fura nekem, hogy ennyire nem néznek rá a gyerekekre. Munkahelyemen is hallottam, hogy több anyuka feladta, azt mondta nem idegesíti magát ezzel. Mi még küzdünk.
Én sem hinném, hogy egy alsós gyerek önállóan tanul, ismerőseim mind ki vannak bukva emiatt. De még akiket én ismerek, azok próbálkoznak, munka mellett, este, hétvégén.
Az én fiam 3.-os, és ha nem ülök ott mellette, semmit nem csinál. Iszonyat megterhelő.
A lányom viszont 6. osztályos, és ma is írt a tanárnő a FB-ra, hogy a hétfőre kiadott feladatot, ami témazáró összefoglaló, 3 gyerek küldte vissza!
Pedig többször szóltak már a szülőknek, hogy ez így nincs jól. Én sem tudnám csinálni, ha munka után 5-kor esnék haza, de azért ha a tanár felhív, hát egy hatodik osztályos gyerekkel már igencsak elbeszélgetnék, hogy mi is a dolga.
Szerencsére a lányomat nem demoralizálja ez a dolog, ő örül, hogy elkönyvelték jónak, mert olyan 4 tanuló. Volt eddig jobb is az osztályban nála, de most ők is kallódnak.
Viszont a matek eddig is gond volt, nem tudom jövőre mi lesz ebben az osztályban, félévkor így is ketten buktak. Főleg azzal kínlódik a gyerek , a tanár csak oldalszámokat küld, én már írtam is neki, hogy nem érti, de az volt a válasz, hogy hát mit nem ért, le van írva a tankönyvben. Ja, oké. Akár tanár sem kéne ide.
Készségtantárgyakat bosszantónak találom én is, de nálunk még viszonylag ésszel csinálják. Ezek a tanárok is megkapják a fizetésüket, szóval valamit nekik is csinálni kell. Most anyák napjára gyártanak a gyerekek valamiket, ki is lettem tiltva, nem is tudom mit csinálnak.
Én nagyon élvezem...
De szeretném hozzátenni, hogy van rá időm!
Apámmal vagyok ápolásin, ami a napomból 2-3 órát vesz el.
Sokkal jobban tudok figyelni a lányom tanulmányaira, javultak is a jegyei.
Ezt se veszem érdemnek, könnyebb egy gyereknek elmagyarázni, mint 25-nek. Plusz az iskolában elöl ül, mellette az osztály bohóca, mögötte annak haverjai.
Sokszor sírt, hogy nem tud figyelni órán, meg sok idő elmegy a fegyelmezésükkel.
Sajnos amíg nem volt időm arra, hogy délután még átvegyük az anyagot, ez meglátszott a jegyein is.
Most színötös.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!