Miből gondoljátok, hogy májusban nyitnak az iskolák Magyarországon?
Én semmit nem találtam erről a neten.
Olyan ellentmondásos hírek keringenek itt ezen az oldalon. Tényleg van olyan iskola ahol augusztus 31-ig meghosszabbítottak a tanévet? Nálunk még senki
sem tud semmit.
10, nem is érted, mit írsz 😂
Először leírod, hogy a tanév addig 31, majd azt, hogy nem fogják hosszabbítani.
A tanítási évet nem figják.
Tudom 9es..de ettol függetlenül az lesz. Meg amugy is.. Nagyszulo lehet 50eves is. Bar azok dolgoznak még. Viszont szted hany gyerekre vigyaz a nagyi? Elmondom sokra...
Bar minket ez nem erint. Nagyszulo cseszik a gyerekre.... Vizsont hidd el h fogják mondani az oviban h ne vigye akinek nem muszaj. Tehat aki otthon van, vagy van egyeb megoldasa..
Feltettek egy cikket a netre, miszerint Orban azt mondta, hogy május 3-án nyitnak az iskolák. Aztán ha valaki el is olvasta a cikket, kiderült, hogy az nem Orbán Viktor, hanem valami külföldi politikus, román vagy szlovák, már nem is emlékszem pontosan.
Mindamellett az elhangzott itthon, hogy májustól enyhítik a szigort. Hogy ez pontosan mit jelent, nem tudja senki. Hiszen a kirándulók miatt sok helyen most még a parkok is le vannak zárva. Remélhetőleg suli nem lesz, nem is látom értelmét, ilyenkor már úgysem tudnak tanítani, meleg van, év vége van.
Szerintem abból eredhet ez az egész, hogy Ausztriában május közepén nyitják az iskolákat (mondjuk ott alapból július elejéig tart a suli), és állítólag mi őket figyeljük, mit kell tenni.
Az ovikkal kapcsolatban most arról gondolkodnak, hogy nyáron is legyenek nyitva (mivel sok szülőnek ki kellett vennie a szabiját most, így nyáron dolgozhatnak)…
Az ovik eddig is nyitva voltak nyáron is. Mindenhol csak átmeneti leállás van, de addig másik oviban kell(ett) biztosítani a felügyeletet. Ez általában 4 hét máshol. Nem 13, mint a sulikban.
De pl nálunk eddig az iskolás is minden náron ügyeletbe ment a saját iskolájába. Most viszont nem tudom vinni, mert a város másik végén, idegen helyen, idegen környezetben, idegen emberek között van az ügyelet. Egy kisiskolás ennyire nem rugalmas, hogy ezt sérülés nélkül megússza. Főként hónapokig.
Mivel a mostani helyzet szerint csütörtöktől az oviknak és bölcsiknek KELL ügyeletet biztosítani (indul a gazdaság, dolgoznának a szülők, meg amúgy is fogynak a szabadságok, és biztos a sok táppénz is sok pénzt vesz ki az államkasszából), én abban reménykedem, hogy az iskolákban is ez lesz, hiszen egy darab kijelölt iskola nem fogja elbírni az összes ügyelet-kérőt. Remélem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!