Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Miért van mindenki a magánisko...

Miért van mindenki a magániskolák ellen?

Figyelt kérdés
Ma láttam egy kérdést, ami arról szólt, hogy az állami iskolákban nem tanítanak rendesen. Ezzel mondjuk nem értek egyet, de ott mindenki elkezdte neki írni, hogy a magániskolák milyen rosszak, stb. Én is magániskolába szeretném íratni jövőre a lányomat, de miért van mindenki ennyire ellene?

2020. márc. 26. 18:06
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
93%
8-as vagyok. Azért a színvonalas oktatásról majd nyilatkozz egy év múlva.
2020. ápr. 1. 22:13
 12/21 A kérdező kommentje:
#11 lányom egyik csporttársa is odament volna, de a felvételinél kiesett. Igazából itt nagyon megszűrik a gyerekeket, de ennyi pénzért ez a minimum...
2020. ápr. 2. 07:51
 13/21 anonim ***** válasza:
84%

Mint mondtam, sokan hiszik, hogy a pénz és az ész együtt jár.

Az, hogy van felvételi, SEMMIT nem mond el az oktatás színvonaláról.

Sőt. Igazából egy vegyes társasággal jó eredményt elérni sokkal nehezebb, ahhoz tényleg jó oktatás kell. Okos gyerekeket simogatni bárki tud.

2020. ápr. 2. 12:26
 14/21 A kérdező kommentje:
#13 mivel általános iskoláról van szó, így nem sokkal lesznek más gyerekek, mint egy államiban, csak egy kicsit lesznek jobbak. Az államikban NEM szűrik őket.
2020. ápr. 2. 12:52
 15/21 anonim ***** válasza:
72%
Nem te vagy a legélesebb kés a fiókban.
2020. ápr. 2. 14:25
 16/21 A kérdező kommentje:

#15 az állami iskolában szűrik őket? NEM

Ha esetleg úgy van, ahogy te írtad, hogy egy magánba is mindenkit felvesznek, akkor viszont ugyanott vagyunk. Akkor miért lenne rosszabb a színvonal?

2020. ápr. 2. 14:30
 17/21 A kérdező kommentje:
#13 valószínűleg félreértettél, mert nem magán gimnáziumról volt szó, hanem magán általános iskoláról! Mondjuk a beszólás az nagyon megy... Eltudom képzelni azt a színvonalat, ahol ilyen tanárok tanítanak...
2020. ápr. 6. 21:50
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Én is, és párom is az első és második osztályt magán suliban jártuk, mindkettő az a "játszva tanulós" fajta, magyarul nem voltak konkrét óra időpontok, annyit voltunk kb az udvaron, amennyit akartunk, a jegyek sokban múltak azon, hogy a szülők mennyiben támogatják a sulit, sokszor egy évfolyam 2-3 emberből állt, akkor egy másikkal összevonták, stb. Amint rájöttek anyumék, mi folyik ott, átírattak normális suliba, ahol utána tanítottak is, nem csak szórakoztunk. Szerencsére 3. előtti nyáron sikerült felzárkóztatniuk anyuméknak a korombeliekhez. Páromnál ugyanez volt a helyzet.
2020. ápr. 6. 22:16
 19/21 Szmuki ***** válasza:
85%

A döntés a kezedben van. De maga a stílus ahogyan megfogalmaztad a kérdést az pöffeszkedő és lenéző az átlaggal szemben. Nem értem hogy egy ennyire gazdag mit tudom én mi (értelmiségi?) miért gyakori kérdéseken kér tapasztalatokat ,szerintem az elit nem jár ide. (Irónia)

Mint fentebb is írták pénz nem egyenlő az ésszel és nem kapnak normális oktatást mert a gyerekek/szülők irányítanak a "hatalmukkal" ,hidd el nem lesz baja ha átlag emberekkel lesz körbe véve és nem az ő kis kívánsága alapján lesznek a dolgok (játék,játszva tanulás stb stb) Pénzzel nem lehet mindent megoldani. Gondolok itt azon gyerekekre akik az ilyen sulikba kapnak egy egyest ,sírnak otthon és a szülők pénzzel/hatalommal próbálják orvosolni,ergo azt hiszi a gyerek hogy ő tökéletes ,ő soha semmiért nem kap 1-est stb...stb.... tehát el lesz baszva a gyerek ,nem tud majd a szülei és pénz nélkül érvényesülni. De amelyik szülő helyén tudja kezelni a dolgot ott nincs gond.Minden a szülőn múlik,de a pénzzel és a hatalommal senki sem lesz jobb szülő,tapasztalataim szerint az ilyen háttérrel rendelkező szülők pénzzel akarnak letudni mindent ami a gyerekkel kapcsolatos. De van aki nem rózsaszín felhők között neveli és nem pénzzel oldja meg hanem igenis elfogadja azt hogy pl kapott az a gyerek egy 1-est és szépen elmagyarázza neki hogy kijavítja (stb stb )Egyetlen egy ilyen tehetős szülőt ismerek személyesen aki így nevelte/neveli a gyermekeit és még mindezek mellett EMBERT faragott belőlük,nincsenek elszállva maguktól és nem nézik le, sem az átlag embert sem a szegény embert,ez betudható annak is hogy az anyuka szegénységből küzdötte fel magát. Kicsit hosszasan de őszíntén és érthetően leírtam a véleményemet ezzel kaocsolatosan. Jó sulizást a kiscsajnak,kívánom NEKI a legjobbakat.

2020. ápr. 7. 01:25
 20/21 A kérdező kommentje:

#19 nem tudom mi volt a kérdésemben pöffeszkedő.

Igazából főleg azért szeretném magániskolába íratni, mert ott biztosan mindenkinek jó az anyagi helyzete. Amikor én voltam gyerek, akkor én államiba jártam és az osztálytársaimmal nagyon jóban voltam, elég sok barátom volt, stb. Én próbáltam titkolni az anyagi helyzetünket, a szüleim viszont szerették volna, hogyha drága dolgaim vannak, amivel nincs baj, mert a legdrágább, minőségi dolgokon általában nagyon rejtett márka jelzések vannak csak. Nyilván, akikkel jóban voltam és már jártak nálunk, azok mindent tudtak, de szerencsére mások erről az egészről nem tudtak semmit, addig, amikor megjelentem egy cipőben az iskolában, amiről az egyik évfolyamtársam tudta, hogy mennyibe kerül. Akkor mindenki jóban akart velem lenni, de nyilván való volt, hogy nem azért, mert szimpatikus vagyok nekik, stb, hanem az anyagi helyzetünk miatt. Rengeteg pletyka kezdett rólam terjengeni, bár aki tényleg ismert, az tudta, hogy mi az igazság. Sajnos az nagyon rossz, amikor nem tudod, hogy ki az akiben bízhatsz. Ezt nem szeretném, hogy átélje a gyerekem is.

2020. ápr. 7. 07:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!