Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Matematikából mennyi idő a...

Matematikából mennyi idő a félévi záródolgozat, hány perc?

Figyelt kérdés
Kisfiamnak egy rövidített órán kellett tanítás után megírnia,mert betegség miatt nem volt ott,mikor írták.Nem tudta végigcsinálni,2 feladat kimaradt,rossz jegyet kapott.
2020. jan. 22. 15:23
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Én is írtam még anno rövidített órán pót dolgozatot, de akkor a tanár két feladattal kevesebbet adott nekem. Nem lehet, hogy nálatok is ez volt? Ha zavar, szerintem kérdezz rá te vagy a gyerek a tanárnál, hátha akkor lejjebb viszi a ponthatárokat
2020. jan. 22. 15:27
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván egy tanoranyi, vagyis 45 perc, pluszosok tanár a szünetet is hozza veszi.
2020. jan. 22. 15:39
 3/9 anonim ***** válasza:
38%
Ha 2 feladat kimaradt, még nem lenne rossz jegy. Hármas lenne akkor is, ha csak 5 feladat volt...
2020. jan. 22. 15:40
 4/9 anonim ***** válasza:
38%
A harmas is mar rossz jegy.
2020. jan. 22. 15:51
 5/9 anonim ***** válasza:
34%
A hármas közepes, ergo nem rossz jegy. Nem kell egy kisiskolásának kitűnőnek lennie.
2020. jan. 22. 16:00
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Van valahol erre valamilyen szabály?Ugyanis úgy érzem szimpla szívatás van a dologban.Előző nap az osztály megírta teljes órában,a fiam meg kutyafuttában,ebéd után,a hazamenetel előtt gyorsan,hogy be legyen pótolva.

Igen,a hármas rossz jegy,de nálunk a négyesre is megy a fejcsóválás,a tanár leszidja őket.Hát még ha hármas,vagy annál rosszabb! :(

2020. jan. 22. 16:10
 7/9 anonim ***** válasza:
Nincs erre szabály
2020. jan. 22. 17:25
 8/9 anonim ***** válasza:
Nem, a hármas nem rossz jegy, hanem közepes, bárkinek bármikor becsúszhat. Csak akkor rossz jegy, ha a szülő ezt sulykolja a gyerekbe. A tanár nyugodtan csóváljon, de ettől nem kell ezt erősíteni a gyerekben. Ha ti nem csináltok belőle tragédiát, akkor a gyerek sem fog. Majd legközelebb kijavítja, nem dől össze a világ egy hármastól. Az állandó teljesítménykényszertől viszont már inkább. Legalábbis a gyerek lelkivilága biztosan...
2020. jan. 22. 23:28
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Dolgozatnak is függvénye. Van, amikor megírják a témazárót és utána még új anyagot vesznek. Van, amikor egész óra (de pl az enyém a felétől már kap új feladatsort), és vannak gyerekek, akik még a szünetben vagy következő órán is írhatják. És igen, van, aki nem írja meg vmi miatt, akkor pótol. Pl ebéd után üres teremben, vagy tanáriban...

Azért azt vedd figyelembe, hogy a 45 perc sem annyi, hanem modjuk inkább bő 35. Bemegy a tanárnéni, elcsendesednek, hetes jelent, mindenki vegye elő ami kell, Béluska, nem olvasás van, hanem matek, Gizi, faragd ki a ceruzát... feladatlapok kiosztása, nem Pistinek sem kell kettő, mi az, hogy Józsinak nem jutott? Beszéljük át a feladatokat, igen, mindet meg kell csinálni, nem, nem lehet tollal, stb, stb... szóval ha egyedül van a gyerek, akkor azonnal rá lehet térni a dolgora, és nincs ez az időhúzás. Szóval egy "rövidített óra" (mondjuk nem tudom, mit értesz ez alatt, de 35 perc legyen mondjuk) kb pont az az időtartam, amíg egy rendes tanórán érdemi munka van.

2020. jan. 23. 08:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!