Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Tényleg nem kell/szabad a...

Tényleg nem kell/szabad a nevelőapának fizetni a sulit?

Figyelt kérdés

https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb..

A fenti linken lévő kérdésnél, majd minden válaszoló azt mondja, hogy a nevelő apa ne ugasson bele a nevelt gyereke tanulásába, és ne is fizesse azt.

Szerintem meg ő a gyerekem, felelős vagyok érte, és bele ugatok, és alap, hogy fizetem.

(A kérdésem csak elméleti, nem vagyok ilyen helyzetben, de ha lennék, és előjönne, hogy a nő nem engedné, akkor kukáznám.)

Köszönöm a válaszaitokat, nyomom a zöldest.

2019. dec. 22. 21:05
 1/4 anonim ***** válasza:
87%
Kit érdekel más, primitív ember véleménye. A férjemmel 10 éve vagyunk együtt, és közösen neveljük a 14 éves lányomat. Nem pofozkodunk, és nem kukázzuk a másikat, ha valami gond van, hanem megbeszéljük.
2019. dec. 22. 21:11
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

A mi házasságunkban 2 gyerek van. A nagyobbik nem közös. 8 éves volt,mikor megismerkedtünk a férjemmel,9 éves,mikor összeházasodtunk.

Apaként tekint rá,ahogyan a férjem is sajátjaként nevelte fel (már 20 éves). Soha nem volt téma köztünk,hogy nem a sajátja,ugyanúgy beleszólhatott a nevelésébe,mint én,vagy mint a közös gyerekünk esetében. Nem is értem azokat a családokat,ahol ez nem így működik. Ott a nem közös gyerek sérül.

Úgyhogy igen,ha a konkrét kérdést nézem,kell és szabad a nevelőapának fizetni a sulit,ahogy minden mást is. Joga van úgy szeretni a gyereket,mintha a sajátja volna,és ha a gyerek érdekeit nézzük,ez lenne a szerencsés és a normális.

2019. dec. 22. 21:42
 3/4 anonim ***** válasza:
30%

Nem a nevelőszülő volta miatt, hanem alapból nem szólhat bele a felnőtt vagy 16-17 éves gyerek tanulmányába, hogy az milyen faktot vegyen fel és melyik egyetemre menjen! Az anya sem! Tanácsot adni szabad, magyarázni szabad, zsarolni akár érzelmileg, akár anyagilag tilos, megmondani neki meg aztán pláne nevetséges! Ha nem akar jogász lenni, legyen cukrász, csak legyen boldog!

Fizetni fizetheti, ha akarja, nem muszáj neki, ha nem tudja vagy akarja megtenni! Ha azt mondja orvosit fizettem volna, de szakácssulit nem fogok, akkor a pasi vagy az anya kuka(ez zsarolás)

Ha te beleugatsz akár vér szerinti, akár nevelőszülő vagy, rosszul teszed és pocsék szülő vagy. Gazdag vagy boldog gyereket akarsz? Mert én az utóbbit, mert a felnőttet a saját döntései, saját hibáinak, tapasztalatainak megszerzése és ÖN(nem a szülő álmainak)megvalósítása teszi boldoggá!

Ha sminkes tanfolyam érdekli, akkor menjen, honnan tudod, hogy 5 év múlva nem a disneynél végzi vagy hollywoodban?

2019. dec. 23. 07:37
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Èn 8 voltam mikor összejött anyám a nevelőapámmal. De nálunk alap volt hogy családkènt döntöttünk mindenről. A legkissebb dologtól kezdve a pájaválasztásig. Testvèremet aki már közös gyerek is èpp ugyan úgy nevelte mint engem. Hozzátennèm a mainapig apunak szólítom mint kezdetektől fogva. Szóval szerintem neki is van beleszólása a dolgokba.
2019. dec. 23. 11:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!