Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Viszitek iskolába a június-júl...

Viszitek iskolába a június-július-augusztus születésű gyereketek?

Figyelt kérdés
Kislányom iskolaérettségi tesztje elég jó lett, mozgásban kicsit gyengébb az átlagnál (egyrészt nagyon kisnövésű másrészt alkati hipotónia miatt 2 éve tsmtzik) mindez nem hat ki semmilyen értelmi képességére, minden eredménye ami értelmi képességeken alapszik 75-100% lett, viszont pl kúszás húzóckodás távolugrás stb-ben valóban gyengébb. Valamint iszonyat lassú az öltözésben pl...az óvónő küldené mivel nagyon okos amúgy, és a vegyes csoportban valószínű nem sokat szedne magára jövő évben...én meg csak azért tartanám vissza mert 14 kg és még mindig 104-es méret. De nyilván jovőre se lesz sokkal nagyobb, mi is kicsik vagyunk a férjemmel.
2019. nov. 27. 15:17
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
20%
Szerintem nem a születési időpontja dönti el, hogy iskolaérett-e. Nem vagyok most érintett, de nem a hónap a döntő, hanem a gyerek
2019. nov. 28. 09:27
 12/16 anonim ***** válasza:
38%

Lányom június végén lesz 6. Most úgy néz ki hogy muszáj lesz mennie iskolába, mert az ovi nagyon küldi, a szakszolgálat pedig nem fogja azt mondani hogy maradjon, ha az ovi szerint mehet, és nincs extra probléma vele.

Amiért mi akartuk volna hogy maradjon, az az hogy érzelmileg még nem érett, múlt hónapban még reggelente sírt az oviban, szétszórt stb. De az új törvény miatt ez nem érdekel senkit. Csak azt marasztalják akivel nagyon komoly viselkedésbeli vagy mentális probléma van.

Élmény lesz neki a 30 fős osztályban a 7,5 évesekkel..

2019. nov. 28. 18:33
 13/16 A kérdező kommentje:

Nem voltunk még a nevtanban. Az óvoda csinált iskolaérettségi tesztek októberben és annak az eredménye alapján mondta az ovónő hogy semmi okunk visszatartani. Én úgy gondolom hogy ettől függetlenül - ha beadnám a kérvényt- találnék legalább három okot amire hivatkozva visszalehetne tartani (pl nagyon lassan öltözik, gyengék az izomtónusai, túl kicsi stb) de minek mennék okokat keresve ha tovább is mehet. Csak félek hogy nem jól döntök esetleg.

Amúhy ő nem sír az oviba. Különösebben nem is szereti, sokszor reggel dacol hogy nem akar menni de nem szokott sírásig fajulni vagy hisztiig, csak nyilván bepróbálkozik. De ha bent van akkor már el van ott jól.

2019. nov. 28. 20:19
 14/16 anonim ***** válasza:
25%

11-es, sajnos az új tv. szerint a kor a döntő és nem a gyerek.

A fiam júniusi. A szakszolgálat levizsgálta. Csodásan teljesített, a számolása, logikája hibátlan. Viszont max 10 percre lehet lekötni akámivel is, a feladattudata nem alakult még ki, a kudarcot abszolút nem tudja kezelni, és a rajza-vonalai hagynak kívánnivalót. A szakszolgálat, ovi szerint nem lesz iskolaérett szeptemberre, és szerintem se. Viszont ezt októberben vizsgalták le-hogy ezt az O.H. elfogadja e, az más kérdés.

2019. nov. 28. 22:14
 15/16 A kérdező kommentje:
Az én gyerekem eleve olyan hogy ha leül valami mellé 40 percig fel sem áll.. addig csinál mindent amíg nem sikerül. A kudarcot nehezen viseli ő is, de a reakciója pmaz hogy csakazért is megcsinálja (pl társast is addig kell vele játszani míg nem nyer, és ha "természetes úton nem tud nyerni, addig változtat a szabályokon míg ő lesz a gyöztes :D ettől függetlenül pl nem tudom hogy végig tudna e ülni 5x45 percet....vagy egyáltalán hogy néz ki manapság egy tanítási nap? Hány órájuk van egy nap?
2019. nov. 29. 13:56
 16/16 anonim ***** válasza:
0%
Már elsőben 6 órájuk van, de a tanítók nálunk figyeltek rá, hogy játékos legyen mozgásos feladatokkal illetve ebéd után fél óra pihi volt.
2019. nov. 29. 14:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!