Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Iskolák » Melyik osztályba kerül egy...

Melyik osztályba kerül egy gyerek egy olyan iskolában, ahol csak német nyelvoktatás van, és ő korábban nem tanult még németet?

Figyelt kérdés

A szomszéd faluban az általános iskolában csak német nyelvoktatás van, angol nincs. Ami fura, de gondolom, így találtak tanárt.

Amin viszont meglepődtem, hogy azt írják a pedagógiai programjukban, hogyha későbbi évfolyamon csatlakozik hozzájuk egy diák, és még nem tanult németet, akkor szintfelmérőt íratnak vele, és ha nem felel meg, akkor eggyel korábbi osztályba teszik.

Ilyet lehet? Hiszen ha a gyereknek van érvényes jegyekkel lezárt 5. éve például, nem tehetik vissza 4.-re, szerintem.

Vagy ha valaki 8.-ban költözik oda, kezdik 4.-től az iskolát? Nem értem.

2019. nov. 9. 08:52
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:
Úgy értem, hogy ehhez az kéne, hogy mondjuk 5. és 6. osztálynak egy időben legyen órarend szerint németórája, viszont ha minden osztálynak ugyanaz a tanár tartja, akkor bajosan oldják meg.
2019. nov. 11. 21:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!