Olvasástechnika fejlesztésére tudnátok ajánlani jó feladatokat?
Második osztályos,és eléggé lassan olvas.
Olvasástechnikát kellene javítani.
Köszönöm a válaszokat! :)
Kellene tudni, hogy mennyire, és mitől lassú.
A Meixner-féle Játékvár c. olvasókönyvet javasolnám első körben.
Nagyon jó,hogy segíteni szeretnél neki,sokan legyintenek,hogy majd belejön,de nem fog,csak rosszabb lesz!
Nálunk is ez volt/van,de mi már-végre-haladunk vele!
Nálatok kéne tudni,hogy nem téveszt-e betűt,vagy ha igen,korrigálja-e.
Ha igen,akkor szerintem csak a gyakorlás hiányzik.
Nálunk nem gyakorolták be eléggé,az osztály fele második végén is csak pöntyögött.
Leginkább azt olvassátok,ami neki kedvenc,vagy érdekli.Ha ez nem válik be,mert vonakodik,mint nálunk,akkor a jutalmazásos módszerrel minnél többet olvasson!Minden nap!Ne hagyjatok ki egy napot se,10-15 percnek bele kell férnie legalább!Nyilván,amikor beteg,akkor nem.
Meixner-féle olvasókönyv tényleg jó,nálunk abból tanultak,de keveset gyakoroltak.Bár én azt vettem észre,hogy a népmesék nyelvezete nehezebb neki,mert nem úgy beszélünk az életben,így egyszerűen nem jönnek a szájára a szavak.
Köszönöm a válaszokat!
Téveszt betűt, de önmaga korrigálja.... mikor betűzgetve-szótagolva felolvassa magának a szót, előfordul hogy é helyett e-t mond vagy fordítva, a helyett i-t, vagy el helyett le-t mond, néha csak fülelek, hogy mi akar ez lenni, de végül a szót jól mondja ki. Nem értem, hogy hogy működik az agya? Egyébként az is előfordul, hogy viszonylag jó tempóban és jól olvas, máskor meg mindent össze-vissza.
Próbálok vele nap mint nap olvasni valamennyit. Valamikor kicsit több, valamikor kicsit kevesebb idő jut rá, de ha nem olvasnánk akkor biztos sokkal rosszabbul menne még ennél is.
Ezt a Játékvár könyvet kipróbálom vele, köszönöm a tippet.
Igen- a Meixner könyvvel kezdtek elsőben.
De másodikban már sima olvasókönyvük van.
Az említett Játékvár könyvet megvettem ma- és nagyon jónak találom, még egyszer köszönöm az ötletet.
A Szóvarázsnak is utána nézek- köszönöm!!
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!