Hány évesen és hány kg-mal ment első osztályba a gyereked?
Az én fiam július végén született, így 6 éves 1 hónaposan kezdte az iskolát. Ekkor volt 21 kg és 127 cm. (én úgy tudtam 20 kg az alsó korhatár)
Most nyáron volt 9 éves, negyedikes lesz és még most is csak 34kg és 143 cm. (a fiam versenyszerűen sportol)
Fiam 2 hét múlva lesz 7 éves, jövő hézen kezdi a sulit. 21 kg. Nem tudom hány centi, 125 körül lehet.
Nálunk 20 kg volt a súlyhatár, kereken 20.0 volt mikor mérték, szép is lenne ha még egy évet oviba kellene járnia, mert nincs 22 kg, így évvesztes. Ilyen a testalkata, én is 50 kg vagyok 170 centihez.
Habár Németországban élek, de lehet én vagyok debil de tényleg van Mo-n súlyhatár? Mi lesz a kisebb növésü gyerekekkel?
Nekem a lányom éppen 6 múlt Júlisuban mikor iskolába ment, 21 kg volt. De ö egy abszolút közepes gyerek, töle sokkal de sokkal több kisebb gyerek is volt. Pl egy nagyon jó barátnöm fia 14 kg-as ment iskolába, lányomtól 3 hónappal idösebb. Mind tanulásban mind sprotban az elsök között van az osztályba. Itt van orvosi felmérés is a beiskolázás elött, és az orvos sem gondolkodott, hogy iskolába kellene-e engedni egy kisnövésü gyereket, csak mert kicsi. Apuka sem túl nagy anyuka is kicsi. Apuka pehely súlyú birkozó volt világbajnoki címekkel.
De ahogy mondtam lányom osztályába szerintem minimum 3-4 gyerek van aki nem volt 20 kg.
40-45kg viszont abszolút túlsúly. 7,5 éves is nagyon sok, de ha a gyerek ennyire gyenge képességü akkor mindenképpen vissza kell marasztalni. De a súlya akkor is túlsúlyos.
2013-ban ment, 6 évesen (fiú). 18 kg és 112 cm volt 🙂
Ezt áprilisban mérték, nem sokkal gyarapodott szeptemberre...
Senki nem mondott akkor súlyhatárt.
Most 12 évesen 145 cm és 31 kg.
Szóval vannak még apróbb gyerekek 😊
Decemberben töltötte a 7-et, szóval lényegében 6 évesen ment suliba 122 centivel és 23 kilóval.
fiú
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!