GYED Extráról lenne kérdésem, nagyon elakadtam?
Én GYESen vagyok, párom venné igénybe, hiszen neki van munkahelye. Mivel nem kaphatunk GYESt és GYEDet egyszerre ,így nekem ki kell lépnem a GYESből. Ezt hol kell kezdeményeznem? Mi a menete? Miután kilépek akkor igényelhető csak a GYED Extra,ugye? Azért kérdezem, mert amit kinyomtattam "gyermekgondozási díjra" igénybejelentőt ott van olyan pont ahol azt kérdezik, hogy részesül/részesült-e valaki ellátásban. Ott ha bejelölnénk hogy igen, akkor nem járna. A munkahely küldi el az illetékesnek a gyed extra igénylést?
Bocsánat a sok kérdésért!
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__gyas-..
Bocsi, de ez 1. osztályos szövegértés. 1. válaszban ott van KORMÁNYHIVATAL.
Kaptál gyes határozatot, azon rajta van az ügyintezés címe, oda bemész, kérsz egy sorszámot és az ügyintézőnek elmondod, hogy férjed veszi igénybe a gyedet és te lemondanád a gyest.
A gyedes papírokat a férjed munkahelye intézi.
Ja és menj be a navhoz is, jelentsd be, hogy magad után fizetnéd a tb-t, mert így megszünik a természetbeni ellátásra való jogosultságod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!