Főállású anyaként érhet bármi hátrány a munkahelyemen?
Sziasztok. A 3. babámmal vagyok itthon, szeretnék jövőre visszamenni dolgozni a munkahelyemre (15 éve ott dolgozom) 6 órában. Most olvastam, hogy van lehetőség arra, hogy főállású anya legyek, ami mellett dolgozhatok maximum 6 órában tovább. Szeretem a munkahelyem, remélhetőleg még jó sokáig megmarad az állásom, viszont így akkor elvileg 2 munkáltatóm lesz? A jelenlegi munkahelyemen akkor mellékállásban dolgozom részmunkaidőben? Nem tiszta számomra ez a helyzet. Mint főállású anyát pl. egy leépítés esetén érhet hátrány?
Vagy csupán arról van szó, hogy a legkisebb gyermekem 8 éves koráig jár a GYES-sel egyenértékű 25 ezer forint havonta, de csak 6 órában vállalhatok munkát?
Köszönöm előre is a segítséget.
Gyet alatt nem kötelessége.
Köszönöm a válaszokat.
A 2. kisfiam után, amikor visszamentem dolgozni, akkor is 6 órában dolgoztam, igaz, hogy a 8 órások munkáját sűrítették be 6 órába, de így jó volt mindenkinek. Ezért reménykedem, ha 6 órában mennék, kevesebb lenne a pénzem, mint 8 órában, de ez a főállású anyaság után járó kis kiegészítés nagyon jól jönne.
"Viszont nem hiszem, hogy köteles lenne neked ezt a lehetőséget biztosítani."
De, köteles biztosítani. Nálunk is többen így dolgoznak szülés után a nők, 4-6 órában.
Én ilyenről még nem hallottam, hogy kötelező lenne a 3 gyerekes anyukákat 4 órában foglalkoztatni. Hiszen vannak olyan munkakörök, ahol ezt nem is lehet megoldani.
Én 6 órában dolgozom, szimplán azért, mert amikor felvettek, megkérdeztem, nem akarnak-e 6 órában alkalmazni, és akartak. És megigényeltem mellé a GYET-et. Nincs 2 munkaviszony, semmi hátrány nem ér, ugyanolyan, mint egy 8 órás munka, semmi különbség nincsen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!