SOS Gyed igénylés passzív gyed után. Aktív munkaviszony jelenleg. Valaki segít?
Ez valós?
Milyen ellátásokat lehet méltányosságból igényelni?
csecsemőgondozási díj – CSED
gyermekgondozási díj – GYED
táppénz
illetve bizonyos esetekben gyermekápolási táppénz
Ezeket az ellátásokat (kivéve gyermekápolási táppénz), akkor lehet méltányossági alapon igényelni, ha a biztosítási jogviszony a jogosultság napján fennáll, de az ellátás igényléséhez szükséges biztosítási idő hiányzik.
Szia, én írtam neked az előző kérdésedben is a passzív gyedről. Ha szüléskor meglesz még a munkaviszonyod, akkor igényelhetsz méltányosságo csedet v. gyedet, de nagyon, nagyon kicsi rá az esély, hogy megkapd, mert nagyon sok idő hiányzik, kb. 60 nap. Azoknak van esélye, akiknek legkevesebb 30 nap hiányzik, ugyanakkor szociális rászorultságot is néznek, vagyis a család havi bevételét. Ha jó az anyagi helyzetetek, akkor még akkor se adják meg, ha 2 nap hiányzik.
Méltányossági táppénz nagyon felejtős, terhességre nem kapod meg, baba születése után pláne nem.
Nem értem miért rugózól még mindig a táppénz témán. Hiába mennél szülés után táppénzre, az már nem számít a meglévő gyerek esetében. Nem kapnál rá gyedet.
A méltányosságit meg kizárt, hogy 60 napra megkapd.
Egyetlen méltányosságomat se utasították el soha az utóbbi öt évben, volt, akinek 200 napja volt csak...
Annyi, hogy egyszer gyakorolnak méltányosságot, tehát kérd a 42 napra a táppénzt szülés után, majd gyest és úgy méltányossági gyedet. MErt ha csedre kéred, megkapod, akkor gyedre biztosan nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!