Lejár a táppénz, mit kaphatok kismamaként, vagy hova fordulhatok?
Sziasztok,februárra vagyok kiírva.
Ma kaptam egy levelet, miszerint 2018.12.11-ig vagyok jogosult táppénzre,mely 07.hónaptól áll fenn.
Január 26-án kezdődött hivatalosan a munkaviszonyom..természetesen előtte 2 hónap csak napi bejelentés ugyanitt..
Viszont 2017-2016-os években is volt bejelentésem, tehát most végképp nemértem mi alapján számolnak, és melyik évet nézik, illetve ha ez valóban most megszűnik nekem,mitévő legyek...
Köszönöm.hát ez elég sz.rul hangzik.
Így is megszívtam,mert csak 4 órás voltam papíron. De sajnos vele nemtudok sokat egyeztetni, mert elég csúnyán váltunk el,hogy babás lettem.. Neki ez felér egy "bűnnel"..
Esetleg könyvelő? A jogviszonyom fennáll még mindig, de nemtudom énsem követni, most mi lesz, aztsem tudom hova kellene forduljak.
Sok mindent nem tudsz kezdeni.
Vagy visszamész dolgozni, vagy nem leszel biztosított és így elesel a csedtől, gyedtől is.
Az a baj, hogy ha nem vagy táppénzen és nem dolgozol, akkor szünetel a biztosításod vagyis megszakad arra az időre. Így nem lesz meg csedhez és a gyedhez szükséges 365 nap. Legalább is itt nem.
Azt írod 2017-ben is volt jogviszonyod, ezzel vajon meg lesz?
Menj be oda ahonnan a levelet kaptad és érdeklődj, mert nem jók a kilátások.
A munkahelyemen nincs munkaügyes. Ez egy drogéria, maszek tulajjal, 3 alkalmazottal.
A főnökasszonyom amint elmondtam,hogy babát várok,megszűntetett velem minden kapcsolatot. Ez volt az egy lehetőségem,hogy eljöttem táppénzre.
Csak azt nemértem,ha a munkaviszonyom fennáll azóta is, akkor a táppénzes jogosultság miért szűnhet meg,mikor az elmúlt években ugyanúgy volt munkahelyem.
De gyanítom az a másfél hónap tavalyi év végén lehet a ludas..amig csak napi bejelentővel voltam nála.
Mert a szabály az, hogy ha 30 napnál hosszabb megszakítás keletkezik valakinek a biztosítási jogviszonyában (a napi bejelentés nem keletkeztet biztosítási jogviszonyt), akkor csak az utolsó munkaviszonyában eltöltött napok számítanak, csak annyit lehet táppénzen.
Esetleg mi van a szabiddal? Mennyit vettél ki idén?
Hát ez remek. :(
A szabadságaimat is kilőtte.
21 napom volt, ebből ő 17-et önkényesen kiírt nekünk pár hónap alatt.. "Kötelező" jelleggel,de majd megkapjuk.
Hát kapni nem kaptunk pénzt,de letöltve sem lett a szabadság.
Emellett még kérte,hogy én fizessem az ő 1/3-át a táppénzbe, mert én megkárosítom azzal,hogy elmegyek szülni.
Így állunk. Ilyenek a mai munkáltatók..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!