Hogy is van valójában? Segítség!
Figyelt kérdés
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy olvastam valahol, hogy közoktatás alatt is biztosítottnak számít az ember. 21 éves vagyok májusban tettem le a szakmai érettségim (nyelvi előkészítő+érettségi+szakma), ez igaz? Illetve a másik kérdésem az lenne,hogy az elmúlt 4 évben 4 illetve 6 órára voltam bejelentve,iskola mellett dolgoztam+ a “szokásosnak” mondható vendéglátás... most novembertől vagyok teljes 8 órában bejelentve már. Így hogy tudom számolni azt a bizonyos 2 éven belül 365 napot? Ügyfélkapun túl léptem a 60 napot,januárban bemegyek személyesen új jelszavát igényelni, de addig is kiváncsi lennék, hogy nálam ebben jártasabb mit mond! Előre is köszönöm!2018. dec. 31. 00:34
1/10 anonim válasza:
Nem vagy biztosított tanulóként, csak eü szolgáltatásra jogosult.
Viszont ettől függetlenül figyelembe vehető csed, gyed esetén ennek egy része, ha szükséges.
A 4 és 6 óta nem számít, ha munkaviszonyban voltál foglalkoztatva és bejelentve, minden napod egy napnak számít.
2/10 anonim válasza:
Nem tudom mit jelent a "szokásos vendéglátás".
Ha rendes munkaviszonyoskent voltál bejelentve akkor oké, de ha diákként akkor nem számít bele.
Viszont a nappalin folytatott tanulmányokból 180 nap beleszámítható.
3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A szokásos vendéglátást arra értettem,hogy nem igen szeretnek teljesen bejelenteni ha nem muszáj. Tehát akkor összegezve, a részmunkaidőtől a teljes munkaidőig ugyanúgy számít illetve a tanulmányaimból is bele lehet számítani 180 napot?! Elnézést az értetlenkedésért!
2018. dec. 31. 10:53
4/10 A kérdező kommentje:
Jaj és nem diákként voltam bejelentve! Köszönöm mégegyszer!
2018. dec. 31. 10:53
5/10 anonim válasza:
Tanulmányból akkor számít bele 180 nap, ha nappalin tanultál és a szülést megelőző 2 évben legalább 1 év beleesik a tanulmányi időbe.
6/10 A kérdező kommentje:
Akkor jól értettem! Mégegyszer nagyon köszönöm a segítséget! :)
2018. dec. 31. 11:13
7/10 babyboom567 válasza:
Felsőfokú tanulmányból számít be,az érettségi nem az.
8/10 anonim válasza:
Válaszkényszered van, heteske?
Középfokú tanulmány is beszámítható.
9/10 anonim válasza:
7-es, ez nem igaz. Felsőfokú tanulmány esetén diplomás gyed igényelhető, amihez egyáltalán nem kell munkaviszony. A Kérdező esetében 180 napot beleszámítanak a nappali középfokú tanulmányából, de 181 v. 182 nap kell mellé munkaviszonyból, plusz biztosítottnak is kell lennie csed igényléskor.
10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenki válaszát! Sokat segítettetek! :)
2018. dec. 31. 19:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!