Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Munkanélküli kismama. Hogyan...

Munkanélküli kismama. Hogyan kell intézni az alábbiakat?

Figyelt kérdés

Felbontásra került a munkaszerződésem,majd nem sokkal utána kiderült,hogy babát várok.Már nem látom értelmét elhelyezkedni,gondolom nem is tudnék így.A babát természetesen megtartjuk így is,anyagilag megoldjuk.A nagyfiammal munkaviszonyból mentem szülni,most nem tudom,mit kell rendezni.

A munkaügyi központba be vagyok jelentkezve,ott szülésig regisztrálva kell maradnom,vagy legközelebb ha megyek szólok,hogy babát várok,és ennyi,többet nem kell menni,kiregisztrálnak?

A tb-t megigényeltem,hogy fizetem magam után azt mikor kell lemondani? Szülés után be kell menni és lemondani? Jár a tb alanyi jogon ha csak gyest kapok? (mert anno gyed,tgyás mellett nem kellett külön fizetni)

A gyessel tudom mi a teendő.Még annyit,hogy a gyest lehet szülés előtt 28 nappal igényelni,mint a tgyást vagy majd csak szülés után?

Minden választ köszönök.

(megjegyzéseket nem kérek,38 éves vagyok,évek óta akartuk a babát,most jött össze nagy nehezen,és nem vetetem el,mert pont éppen úgy alakult)

2018. nov. 15. 15:01
 1/6 anonim ***** válasza:
Terhes voltál már a szerződésbontáskor? Most akkor kapod az álláskeresésit?
2018. nov. 15. 15:11
 2/6 A kérdező kommentje:
Nem voltam terhes. igen kapom,de az csak 3 hónap.
2018. nov. 15. 15:54
 3/6 anonim ***** válasza:

Akkor mondd le, de rögtön!

Már ha egyébként meg lenne a 365 nap munkaviszonyod.

Ha a szülés előtt igényled az álláskeresésit, kaphatsz csedet és gyedet is.

2018. nov. 15. 17:00
 4/6 anonim ***** válasza:

Pontosan, ha a 365 napod megvan, akkor mondd le most az álláskeresésit, és majd szülés előtt igényeld meg újra, akkor elmehetsz 28 nappal előbb csedre, aztán gyedre.

Egyébként álláskeresési alatt nem kell fizetned a tb-t, vonják belőle a járulékot. A gyest pedig csak a szüléstől lehet megigényelni, előbb nem.

2018. nov. 15. 19:37
 5/6 anonim ***** válasza:
Ahogy írták is szüneteltesd az álláskeresésit és szülés előtt iģényeld ujra úgy hogy aakor kapd még. Ha a feltételek amúgy megvannak (2 éven belül 365 nap) akkor csedet, gyedet kaphatsz minimálbér után, nem sok.de a gyesnél több.
2018. nov. 15. 20:35
 6/6 anonim ***** válasza:

Sziasztok! Tudnátok nekem is segiteni? Ilyen cipöben járok! Február 8-ra vagyok kiirva, most akartam elmenni munkanélkülire, de csak 50 napra vahyokgyok jogosult, tehát január 8-ig lennék biztositott!

Viszont olvastunk olyat hogy a biztositott lejárta utáni 45 nap még belefér, akkor még ugyanugy megkapnám a CSED-et illetve a GYED-et?

2018. nov. 22. 16:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!