Határozott idejű (6 hónapos) munkaszerződés mellett baba?
Sziasztok, most kaptam a 2. határozott idejű szerződésem. Ez is fél éves mint az előző, ha ez lejár akkor megint fél évvel hosszabítanak csak.
Szeretnénk kisbabát de ha úgy megyek el szülni, hogy lejár a szerződésem akkor ugye megszűnik a biztosítási jogviszonya.
Akkor mire leszek jogosult ha a szülés pillanatában nincs munkahelyem?
(Pl 4-5 hónapos vagyok amikor megszűnik a munkaviszonyom)
6 éve folyamatosan van munkahelyem, ez az első ilyen ahol határozott idejű a szerződés.
Csed, Gyed, gyes stb. Melyik jár majd és mennyi ha 245 a bruttó fizetésem?
Nagyon köszönöm az értelmes hozzászólásokat :-)
Csak gyes jár.
Hiába dolgoztál előtte 20 évet, ha a szülésed pillanatában nincs biztosítási jogviszonyod.
Az álláskeresési járadékkal valóban tudsz játszani.
Annyi a bukta, hogy így a minimálbér lesz a csed alapja
Én is megszívtam, de nagyon. 3 évig folyamatosan dolgoztam, munka mellett egyetemi diplomát szereztem és mégis csak gyest kaptam csak, mert a szülés pillanatában nem voltam biztosított. Ez egy határozott idejű munka miatt volt.
Most is csupa szerződéses munkákba futok bele. Tudom, egy álláskereső nincs abban a helyzetben, hogy válogasson, de könyörgöm egy hat. szerződés nagyon bizonytalan. Ha menet közben mást találsz nem mehetsz el csak úgy. Én nem mentem bele még egyszer ilyenbe. Ha még szeretsz is ott dolgozni azért kellemetlen , mert utána mi van, ha lejár a szerződés? Nincs munkád. Most az állami támogatást is megvonták a lakásokra. Szörnyű, ami itt megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!