Valaki lenne szíves megmondani így kapok e GYEDet?
A munkahelyemen nem tudják megmondani.
Ugye 2 év alatt 365 nap biztosított jogviszony legyen meg..
2017 január 1 - május 19 munkaviszony.
Utána regisztráltam a munkanélkülibe.. Kaptam 3 hónapon keresztül június július augusztus munkakeresési járadékot. A fizetésem jóval több mint felét...
Utána voltam segélyen október végéig, mert nem sikerült elhelyezkednem.
Majd 1 hónapig novemberben voltam egyéni vállalkozó. Fizettem magam után a járulékot.
Aztán elvégeztem egy 3 hónapos tanfolyamot, ami közfoglalkoztatott jogviszonynak számított.
Majd napi bejelentővel dolgoztam az új szakmámban, de később kiderült mégsem jelentettek be hónapokon keresztül...
Július 9 től van ismét rendes munkaviszonyom. Amiből 2 hetet voltam táppénzen.
És most készülök menni terhes táppénzre, 7 honapos leszek. Jár így vajon ezek után gyed, amiket felsoroltam? Valamint ez a táppénz is beleszamít majd mint biztosított jogviszony? Mert a munkahelyemen azt mondják nem...
A napi bejelentés nem keletkeztet jogviszonyt.
A táppénz igen.
De táppénzen (te) csak annyit lehetsz, amit az utolsó (jelenlegi) munkahelyeden dolgoztál. Hány heted van szülésig, fedi a táppénz?
Mert ha nem, akkor nem érdekes, hogy megvan-e a 365, mert az a kritérium sem teljesül, hogy biztosított legyél a szülés napján.
Ne készülj vesz terhes táppénzre még.
Mikor szülsz? Nem tudsz a mhnkáltatódtól könnyített munkavégzést kérni?
Ha most elmész táppénzre és nem lesz elég a táppénzes kereted mire szülsz, semmire nem leszel jogosult. Ha nem vsgy próbaidő alatt, nem rúghatnak ki, de ha nem lesz elég napod a táppénzhez a biztosítádod szünetelni fog. Hiába lesz tehát munkaviszonyod papíron semmire nem lesz jó, mert nem kap egy forintot sem amiből adóznál.
Nehéz a munka. Múltkor bevéreztem a megerőlteréstől. Annyit mondott a főnök, hogy ez ezzel jár, mert megerőltető.....
Július 9 ig van munkaszerződésem nem rúgnak ki. Veszélyeztetett terhes vagyok.
Szeretnék már itthon pihenni.
Nem, nincs meg annyi munkanap, hogy a szülésig elég legyen a táppénz.
Akkor azt tudod még tenni, hogy a csed-et megigényled 28 nappal a szülésre kiírt dátum előtt. Addig talán elég lesz a táppénz jogosultságod, és szüléskor is biztosított leszel.
Azok közül amiket felsoroltál, csak a segély nem számít bele, meg a napi bejelentések (mindegy, hogy tényleg lejelentettek vagy sem). Minden más, a közmunka, munkanélküli járadék, egyéni váll beleszámít. Szoval a 365 napod szerintem meglesz.
Nézzük, 36 hetesen igényelheted a csedet legkorábban. 7 hónapos vagy. 28-30 hetes? Ebben az esetben akár jó is lehet.
Kb 60 napnyi táppénzt kaphatsz, ez nyolc hét. Még akár jó is lehet. Csak ne múljon 1-2 napon. Sok sikert! Boldog babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!