KATA adózás és gyermekvállalás?
Vagy szünetelteted, de akkor nincs "munkaviszonyod", fizetni kell a tb-t stb..
Vagy havi szinten küldöd a jelentést, hogy ebben a hónapban nem dolgoztál (CSED GYED GYES) miatt. Így ebben az esetben nem kell befizetned az 50et és "munkaviszonyod" is megmarad.
Könyvelő segít hogy melyik nyomtatványt kell kitöltened havi szinten.
Így dolgozhatsz is közben, csak abban a hónapban be kell fizetned az 50et és nem leszel jogosult csedre gyedre stb..
1-es válaszoló, azért nem szeretnek általánosságban a KATA-sok könyvelőtől tanácsot kérni, mert sokszor a könyvelők is rosszul tudják, szüneteltetés javasolnak. Nem egyszer találkoztam már ilyen kérdéssel ezen az oldalon is.
pl. ez egy régebbi kérdés, de a benne lévő információk még ma is nagyjából megállják a helyüket, kérdező, ezt tanulmányozd át:
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__gyas-..
A 3, 5, 7 az én válaszom.
Az igénylést már csak elektronikusan tudod leadni, tehát szükséges hozzá ügyfélkapu regisztráció, illetve a járási hivatalnál is regisztrálni kell. Linkelek egy másik kérdést is, itt a 2, 7, 8 a válaszaim.
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__gyas-..
Ha valami nem tiszta, kérdezz nyugodtan, szívesen válaszolok. :)
8as!
Nem értem! Azért mert te úgy csináltad még nem jelenti hogy úgy kell!
Igen szüneteltetHETI a vállalkozást, akkor nem kell fizetnie a havi 50et. És ugye akkor nem is dolgozik!És megszűnik a "munkaviszonya"!!!
Vagy:
elmegy táppénzre (ha van orvosi indok), vagy majd csedre (igen addig fizeti) és akkor NEM KELL szüneteltetni a vállalkozást, hanem havi szinten küldheti a jelentést hogy nem tudott dolgozni abban a hónapban. Így megmarad a "munkaviszonya"...
szerintem ez a legjobb megoldás, de csak szerintem! De attól hogy én így csinálom, még nem kell neki is!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!