Gyesről táppénzre menni hogyan kell (terhesség miatt)? Mi a menete?
Mikortól lehet, mennyi idős terhessègtől?
Háziorvos vagy nőgyógyász kérheti a táppénzt?
?
Lehet?
Akkor lehet ha veszelyeztetett terhes vagy.
Az pedig akkor vagy ha pl. verzel es feludnod kell.
Nem minden munkahely terhesség-kompatibilis ám! Pl az enyém sem volt az. De van aki emelget, tíz órákig ácsorog, futkos, ezt miért csinálja egy terhes nő? Amúgy pedig orvos is van, épp nálunk, aki minden első babás kismamát automatikusan veszélyeztetettnek ír ki. Sima munkahelyen se szoktak nagyon a 40. hétig maradni, ne legyetek már ilyen utálatosak!
Kérdező, vissza kell menned állományba egy nap szabira, utána tud kiírni az orvos.
4, és nem kell szabi, hatalmas tévedés, soha nem is kellett, itt terjesztette el valaki.
Akár az első napon jelezheti a keresőképtelenséget.
30 nappal korábban kérni kell a fiznélküli mgszűnését, utána az első naptól mehet a tp.. Sajnos.
Miért lennék táppènz csaló?!
Most is ua. a szitu, mint az első terhessègemmel, hiába szerettem volna dolgozni, amíg bírok, a 6. héten már tp.ra írtak, mert folyamat hánytam.
Annyit hánytam a 20. hétig, hogy majdnem kiszáradtam.
Most hasonló a helyzet, szóval mièrt kell neked ítélkezni?!
Munkahelyemen megbeszéltem, és engedèlyezték, illetve javasolták is.
Úgyhogy nem vagyok táppénz csaló.. :)))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!