Mennyi támogatás jár?

Figyelt kérdés
2018. jún. 25. 13:35
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Akkor ez így nagyon necces,mert két év alatt kell meglennie 365 biztosított napnak,de a megszakítások miatt nem biztos,hogy meglesz,akkor sem,ha nem tesznek ki terhesen.Ráadásul táppénzen csak annyit lehetsz,amennyit az utolsó munkahelyeden dolgoztál addig.Szóval 5 hónapot kellene dolgoznod,hogy utána legyen annyi táppénzjogosultságod,hogs kitartson szülésig.Ha nem lesz meg a kellő munakviszonyod,és nem leszel biztosított a szülés napján,akkor csak gyes+csp jár havonta,ami nem egészen 37 ezer forint.Ezen kívül ha rendszeresen jársz gondozásra a terhesség alatt,akkor a szülés után kapsz egyszeri anyasági támogatást,ami 64 ezer forint.Ha marad a munkaviszonyod,akkor a terhesség 91.napjától igényelheted a magzati adókedvezményt,ami 10.000 ft.Ha nem lesz munkaviszonyod,akkor ezt az apuka is igényelheti van munkaviszonya.De ha nem vagytok házasok,akkor ő csak a baba születése után igényelheti,a terhesség idejére járó összeget,pedig a baba születése utáni adóbevallásnál visszaigényelheti.
2018. jún. 25. 14:44
 12/21 anonim ***** válasza:
71%

Nagy valoszinuseggel gyes es csp.

Szinte most tudtad meg, hogy terhes vagy, maris egyedulallo lettel?

Az ovszert gondolom az utolso percben, ha hasznalta a kedves parod...

Atgondolt, felelossegteljes gyerekvallalas.

2018. jún. 25. 15:18
 13/21 A kérdező kommentje:

Nem, egy ideig gyogyszerrel védekeztünk és amikor megtudtam, hogy nem lehet gyerekem akkor kezdtük el a gumit.

Szakítás után derült ki a terhesség.

2018. jún. 25. 15:30
 14/21 anonim ***** válasza:
Biztos terhes vagy? Azért ha tényleg így volt, hogy gumival védekeztetek, akkor minimális, hogy teherbe ess.
2018. jún. 25. 16:46
 15/21 A kérdező kommentje:

Nem tudom, hogy történt .

Igen, biztos hogy az vagyok, csinaltam tesztet, utana elmentem dokihoz és ő mondta, hogy 5.hetben vagyok

2018. jún. 25. 17:00
 16/21 anonim ***** válasza:
17%
Érdekes... 5. hétben sokmindent nem lát a doki, max. felritkulást, ami még bármi lehet. Ilyet hogy az 5. hétben vagy, nem mond egy doki.
2018. jún. 25. 18:15
 17/21 A kérdező kommentje:
Hát pedig ezt mondta, a leleten is ez áll “ korai (5hetes ) IU terhesseget igazol” .
2018. jún. 25. 18:37
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Ha most dolgozol, simán meglehet az 1 év munkaviszonyod, így jogosult leszel CSEDre aztán GYEDre. Az a fizudtól függ mennyi, vannak rá kalkulátorok a neten. Na meg a családi pótlékra.

Illetve ha betöltöd a 12 hetet, akkor kérni kell igazolást a nőgyógyásznál a magzati adókedvezményhez, aztán leadni a munkáltatónál, az plusz 10 ezer havonta a fizu mellé.

Sok erőt kívánok! :)

2018. jún. 25. 19:29
 19/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen ! :)

Csak nem tudom hogy fogom bírni így a munkát, mert árufeltöltő vagyok :/

2018. jún. 25. 19:46
 20/21 babyboom567 ***** válasza:

Fogod bírni.Én takarítónő vagyok,meg mosodában is dolgoztam, a 30.hétig dolgoztam.A vége felé mát nem emeltem a nagy zsákokat,meg erős vegyszerrel nem dolgoztam, meg létrára nem másztam, , de vasalni tudtam.Ruhát kiadni tudtam,meg egy csomó minden mást amit csinálni kellett.

Mondjuk a próbaidő végéig nem kéne megmondanod ,hogy terhes vagy,mert el fognak küldeni,és próbaidő alatt nem vagy védett.

2018. jún. 25. 20:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!