Ha a dolgozó apa venné fel a GYES-t vagy GYED-et papíron, de az asszony maradna otthon ezt hogy lehet?
Ha az anya csak anyaságira, gyesre és családi pótlékra lenne jogosult, akkor az apa MUNKA MELLETT felveheti-e a gyest, gyedet, illetve hogy érdemes ezt elintézni pontosan, hogy anyagilag jobban járjanak, ha az apának jól fizető állása van és az asszony maradna otthon a gyerekkel, akinek sajnos nincs állása?
Hol kell kérvényezni, melyiket érdemes és mi a menete?
Kérem, hogy olyan szóljon hozzá, aki érdemben tud segíteni, köszi!
Baba első 168 napjaig csak anya kaphat ellátást. Így tudom. A cseddel nem tudom hogy ezen lehet e rövidíteni. Mi úgy csináljuk jelenleg apa van gyeden munka mellett 1.5 évessel. Most fogok szülni és 168 napig nem veszünk igénybe semmit, mert különben apától vissza kellene vennem a gyedet, de 4 órás munkaviszonyom van csak.
Az állam 1 szülőnek adja az ellátást hiába van több gyerek. Tehát a gyerek 169 napjától menjen apa gyedre te meg fizesd magad után a tb-t. Ha nem lesz munkád gyest vedd vissza, én azt javaslom. Adokedvezmenyrol ne feledkezzetek meg.
Nagyon köszönöm a válaszokat és külön a 3. hozzászólónak az érthető összefoglalást!
Ment a zöld kéz mindenkinek!
5-ös, igen ezt tudjuk. De mire odakerülünk, már nem is lesz nyugdíj..., vagy addigra olyan magasra emelik a nyugdíjkorhatárt, hogy nem érjük meg. A pénz meg jobb hamarabb, mint soha.
Azért köszi neked is, ment a zöld kéz!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!