Dolgozo anyukák, ha gyápon vagytok mennyivel csökken a fizetes es mennyit kaptok tappenzt? Nem irreális? Reszl lentebb
Szoval lehet valamit nem számolnak jol szerintem
A fizetésem irdatlan összeggel csökkentik mig gyápon vagyok de az oep től kapott gyáp nagyon apro töredék
Ez a normális?
Ugyanis kollega akinek nincs gyereke szoval sima tappenzt kap neki a munkaltato fizet aznapokra 70% ot plusz oep tol is kap valamennyit
Ha mindketten voltunk otthon pl egy hetet, nekem a fizum oriasival csökken az oep es gyáp kb pár ezer ft, neki joval magasabb a fizuja és plusz oepes tappenzt is kap. (Alapbérünk ugyanannyi)
Vagy a berszamfejto vagy az oep szerintem elszamol valamit
Vagy földönfutová teszik aki gyápon merészel lenni?
A gyáp ugyanúgy 60 %, mint a táppénz (ha van 1 év munkaviszonyod). Ha nincs 1 éved, vagy kórházi ápolás idejére kapod, akkor 50 %.
Amivel kevered, az az, hogy ha te magad vagy beteg, akkor létezik betegszabadság is a világon. 10 nap, 70 % és a munkáltató fizeti.
Ha ezt kimeríti, akkor jön a táppénz.
A gyáp nekem a netto fizetésem kb 10%-amit kapok és nem 60%
Fiktiv számadattal nezve
Ha pl reszmunkaidoben kapok 40 ezer fizut
Egy het tappenzz miatt csak 30 ezret kapok
A gyáp pedig 4000 ft!
Kb ennyire irreális
Bruttóból kell kiindulni és táppénzből, gyápból kevesebbet vonnak, mint a fizetésedből. Csak 15 % szja-t.
Viszont a gyáp nem korlátlan (tény a táppénz se az, de táppénzen max. 1 évet is lehetsz), a gyerek korától függ hány napod van. Ha kimerítetted, nyilván nem kapsz rá semmit.
Mennyi a bruttó fizetésed? Mennyit kaptàl fizetést ebből hàny nap a gyàp-od. Mióta dolgozol a cégnél? 730 napnàl kevesebb biztosítàsi idő esetén csak 50% tp/gyàp jàr. Esetleg fotó a bérpapírról az adataid kitakaràsàval?
Ennyiből nem lehet megmondani reàlis e vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!