Ha október végéig dolgozok, és december elején fog várhatóan megszületni a babám mennyi szabadságot vehetek ki október végéig? Egész évit, vagy csak időarányosan?
Szülés előtt négy héttel már szeretném igénybevenni a CSED-et.
Köszönöm a segítséget előre is!
Nekem felajánlották az egész éves szabimat,igyis ugyis megkapod elöbb utobb.májusban gyakorlatilag szabin voltam most pedig cseden...
Az egész évest kitudod venni.
"miért rendelkezek 7 nappal? Bocsánat, ezt nem értem."
Jogász vagyok. Azèrt, mert a Munka törvènykönyve szerint az èves szabidból te csak 7 nappal rendelkezel amit a kèrésednek megfelelő időben kell kiadni, a többit a munkáltató adja ki. Azaz bizonyos feltételekkel persze de ő határozza meg mikor adja ki. Plusz arányosan jár. Ez a jogszabály.
De nincs akadálya hogy kiadja az egész èvest, ez tőle függ. Sok helyen kiadják, kérdezz rá naluk hogy kalkulálj majd.
Azért pontoztál le mert jogász vagyok? Gratulálok...
Kedves kérdező, amit irtam az jó, akkor is ha valakinek nem tetszik a válaszom.
Köszönöm a válaszokat!
Már van két gyerekem, eddig idén 3 napot vettem ki, összesen 35 napom volt.
Jól jönne a nyári szünetben (ha a főnök beleegyezik) az összeset felhasználni, aztán két hónapot még átvészelek valahogy. A gyerekek miatt jobb lenne most kivenni, remélem belemennek. :)
Köszönöm mindenkinek! Mentek a zöld kezek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!