Symoneta kérdése:

Mit fogok kapni?

Figyelt kérdés
Oktober 14.-re vagyok kiírva! 2018 március 1tol- 2017 július 26ig 4 órába voltam bejelentve! Most 2017nov 17tol - febr 28ig 6oraban és március 1tol a mai napig 8 órában vagyok belejentve! Viszont veszélyeztetett terhesnek ítélt meg a dokim és nem javasolja hogy dolgozzak! Mire számíthatok?
2018. máj. 22. 17:00
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Jogosult leszel csedre, gyedre és gyesre is. Az ellátásoknál a táppénz részét átugorják majd, mert az nem lehet az ellátásod alapja, az azt megelőző - ha jól emlékszem, de ebben egyáltalán nem vagyok biztos - fél évben kapott bruttó béredet veszik majd alapul, függetlenül attól, hogy hány órában dolgoztál. Nem a munkaidő számít, hanem mindig a bruttó bér az alap.
2018. máj. 22. 18:24
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ !
2018. máj. 22. 18:51
 3/7 A kérdező kommentje:
Még egy kérdésem lenne ! Mikor vehetem igénybe a CSED-et?
2018. máj. 22. 19:07
 4/7 anonim ***** válasza:
Szülést megelőző 28 nappal.
2018. máj. 22. 19:12
 5/7 anonim ***** válasza:
Amit még ne felejts el, hogy járni fog a családi pótlék (havi 12ezer ft), családi adókedvezmény a terhesség 91. napjától kezdődően (havi 10 ezer ft) és ha részt veszel legalább négyszer terhesgondozáson, egyszeri, 64 ezer ft anyasági segély. Bár lehet, hogy ezeket tudod :)
2018. máj. 22. 19:52
 6/7 A kérdező kommentje:

Igen ezeket tudom .. de köszönöm !

És ha most elmennek táppénzre mert veszélyeztettet terhes vagyok akkor mit kapnék ?

2018. máj. 22. 20:15
 7/7 anonim ***** válasza:
A bruttó fizetésed 70%-át. Egyébként, ha regisztrálva vagy facebookra, van egy nagyon jó csoport, az a neve, hogy TB kisokos kismamáknak, ott szakértők válaszolnak az ilyesmi kérdésekre, szerintem megéri belépni, sok hasznos tanácsot találhatsz ott.
2018. máj. 22. 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!