Én most dolgozom még terhesem azt szeretném hogy ha már nem fogok dolgozni de meg lesz az egy évem, akkor is jár e nekem a gyed?
Figyelt kérdés
2018. máj. 17. 08:40
1/4 anonim válasza:
Ha a szülés időpontjában lesz érvényes mjnjaviszonyod, és az egy éved 2 éven belül lesz meg, akkor jár majd.
2/4 anonim válasza:
Hát az attól függ.
Hogy lejár a szerződésed, azért nem dolgozol, vagy határozott idejű szerződéssel táppénzen vagy.
3/4 anonim válasza:
Gyedet (és csedet) akkor kapsz, ha a szülést megelőző két éven belül megvan a 365 nap munkaviszonyod ÉS a szülés időpontjában is biztosított vagy. Ha időközben megszűnik a munkaviszonyod, (kivéve ha a megszűnést követő 42 napon belül szülsz) akkor nem kapsz sem csed-et, sem gyed-et nem, csak gyest.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, határozatlan munkaszerződésem van. Mostmár táppénzen vagyok,ameddig meg nem szülök.
2018. júl. 1. 19:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!