Milyen juttatások járnak a szülés után?
Hallottam olyat is,hogy aki állami kórházba szül kap vmennyi összeget.. ez így van?
Milyen juttatások léteznek szülés után a gyesen, cseden, gyeden, csp-n kívül?
Valóban csak 4 pecsét kell de 171.000 tudod mior jár. :D
"Az anyasági támogatás egy alkalommal kerül folyósításra, összegét a gyermeked születésének időpontjában érvényes öregségi nyugdíj legkisebb összegéből tudod kiszámítani. Egy gyermek esetén az összeg a nyugdíjminimum 225%-ával - ez 64.125 forintot jelent, míg ikergyermekek esetén a 300%-ával - ez pedig 85.500 forintot jelent a jogosult édesanyának."
Gyerekenkènt jár.
Azért mert állami kórhazban szülsz nem jár semmi.
Szintén ikres anyuka vagyok, meg tudom erősíteni, hogy gyermekenként jár, 171 ezer körül kaptam én is az egyszeri anyaságit. Szóval tudjuk mikor jár 171 000, ha ikreket szül valaki, pontosan akkor. :P
Családi adókedvezmény jut még eszembe, de az nem csak szülés után jár, hanem már a várandósság alatt is. A gyereknek jár még babakötvény, ezen van kb. 42 ezer forint induló tőke. Egyes városokban ad az önkormányzat "kelengyepénzt", de ez településfüggő és ritka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!