Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Mennyi GYÁS és GYED jár ebben...

Mennyi GYÁS és GYED jár ebben az esetben?

Figyelt kérdés
Nappali tagozaton tanulok az egyetemen. Tegyük fel, hogy elkezdek dolgozni és pár hónap múlva terhes leszek. Tehát nem lesz meg az egy év munkaviszonyom a szülés előtt. Azonban előtte nappali tagozaton tanultam, így GYED biztosan jár. Ebben az esetben a diplomás GYED jár vagy a pár hónap munkaviszony alapján jár a GYÁS és GYED?

2018. máj. 14. 14:00
 1/5 anonim ***** válasza:
89%

"elkezdek dolgozni és pár hónap múlva terhes leszek. "

9 hónap a terhesség. Szóval ha csak 3 hónapot dolgozol előtte, már megvan az 1 éved...

AMúgy a nappali tanulmányból beleszámít 180 nap, így 185 munkanap elég.

És akkor a munkaviszonyod alapján számolják ki a csed és gyed összegét.

2018. máj. 14. 14:09
 2/5 A kérdező kommentje:

Nyilván 9 hónap a terhesség, de ha jól tudom aki vegyiparban vagy veszélyes üzemben dolgozik, az nem is dolgozhat terhesen...

Akkor inkább úgy kérdezem, hogy terhesen kezdek el dolgozni, tehát nem lesz 1 év munkaviszonyom.

Erről, hogy a nappali tanulmányból beleszámít 180 nap, hol tudok utánaolvasni? Erről még nem hallottam. 185 munkanapra vagy naptári napra gondoltál?

2018. máj. 14. 17:38
 3/5 anonim ***** válasza:

Egyre jobb, már terhesen kezdesz el dolgozni...

A 180 nap naptári nap amúgy mint minden a tb-ben.

2018. máj. 14. 17:43
 4/5 anonim ***** válasza:

Amúgy itt olvasgass.

[link]

2018. máj. 14. 17:46
 5/5 anonim ***** válasza:
55%

Első teljesen érthetően ès jól irta.

A munkaviszonyod lesz az alap, a nappalis tanulmány csak beleszámit.

Bar nem értem vegyiparban hogy akarsz terhesen kezdeni, kétlem hogy felvennènek bárhová terhesen, plusz ugye ott a próbaidő is...

2018. máj. 14. 17:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!