Még dolgozom de kismama vagyok és ott kell hagyni a munkahelyet?
Ahogy mondod.
Azt viszont nem tudom, a külföldi munka egyáltalán beleszámít e. Mert ugye a szülést megelőző 2 évben kell 365 ledolgozott nap, neked pedig ez itthon nem lesz meg.
De ha nem is mondasz fel, jó eséllyel el fognak küldeni, próbaidő alatt megtehetik.
Táppénzen sajnos három hétnél többet nem tudsz lenni, ahogy írták. Elvileg kismamáknak fel kell ajánlani könnyített munkakört, ennek a menete, hogy elmész üzemorvoshoz, aki megállapítja, hogy a munkakör nem alkalmas. Viszont ezzel be kell jelenteni a terhességet, kirúghatnak próbaidő alatt indoklás nélkül, próbaidő után lenne felmondási védelem, de ehhez muszáj lenne a próbaidő végéig dolgozni úgy, hogy senkinek nem szólsz. Csedre, gyedre így sem tudom mennyire lennél jogosult, beleszámít-e a külföldi munka de szerintem nem.
Az azért túlzás, hogy semmilyen támogatás nem jár. Gyes alanyi jogon jár de ez nem sok, 24 ezer forint, illetve a családi pótlék 12 ezer körül, a baba születése után a párodnak adókedvezmény az havi 10 ezer és egyszeri anyasági támogatás is jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!