Jár-e a gyerektartás?

Figyelt kérdés
Sziasztok. A szüleim elválnak 20 év után. Nagyjából mindenben megtudtak egyezni, kivéve a gyerektartásban. El fogunk költözni és anyám 3 gyereket fog nevelni (köztük engem is) elég csekély fizetéséből. Apám csak a másik két testvérem után hajlandó fizetni, rám nem , mert arra hivatkozik, hogy én nem a fia vagyok. Ami igaz is, de mikor még meg sem születtem elvette anyámat és azt mondta saját fiaként fog felnevelni. Nevére vett egy családban nevelkedtünk stb. 20évig en azt hittem, hogy ő az igazi apam de mint kiderült nem. Egyébként még felsőoktatásban tanulok és ugy tudom, hogy addig nekem is kijár a támogatás. Elég nagy bunkóság ilyet kijelenteni, hogy rám nem hajlandó fizetni mert nem a verszerinti gyermeke vagyok. Kinek van igaza és ilyenkor mit lehet tenni?

2018. febr. 26. 12:18
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

"Mondanom sem kell elég rosszul esik."

Elhiszem, de szerintem ez alapvetően nem rólad szól, hanem a szülők megromlott kapcsolatáról. 20 év azért nem múlik el köztetek nyomtalanul.

2018. febr. 26. 12:59
 12/13 A kérdező kommentje:
10 es . Nem volt kötelezö neki egy “vadidegen” gyerekét felnevelni. Ez az ő döntése volt... sőt én erről nem tehetek. igen es valószínűleg bevételi forrásként tekintek rá. Ebből is látszik, hogy mennyire egy primitív személy vagy. Inkább húzz el
2018. febr. 26. 13:14
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Nézd meg, ki szerepel apaként a szülői anyakönyvi kivonatban. Ha ő, akkor a törvény előtt ő az apád.
2018. febr. 26. 16:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!