Mindenki csak gyest meg családit kap a gyerek 2 éves korától ha 1 gyereke van?
Úgy írod ezt, mintha korábban nem tudtad volna, hogy a 3. évre csak a gyes+csp marad...
Engem nem lepett meg, készültünk rá, így oviig gond nélkül maradtam vele otthon.
Kislányom oktoberben lesz kettő, mi úgy készültünk, hogy maradok vele itthon a 3. évben. Van annyi megtakaritasunk, hogy ne legyen anyagilag gond. Viszont nekünk változott ez annyiban, hogy a főnököm felajánlotta, hogy fél állásba menjek vissza, de már szeptemberben. Így ő tuti bolcsis lesz, de csak délelőtt.
Nekünk ez megfelel, és jó pár évig így is marad, mert ő a harmadik gyerekunk, van dolog mellettuk elég. 😀
Az alvása még megoldódhat addig, viszont munkahelyet kezdj keresni hamarabb, mert a legtöbb helyen be sem veszik a bölcsibe így.
Ha mégis maradnal mellette, akkor pedig kezdj spórolni az anyagiakon.
A gyed a gyerek második szülinapjáig jár minden esetben. Szerintem elég kevesen tehetik meg, hogy csak gyes-en otthon maradjanak, kivéve, akik már eleve csak arra voltak jogosultak.
Mindkét fiam ment bölcsibe kétévesen, nem bántam meg, eleve így is terveztem.
Az én kislányom most volt 2, már egy hónapja jár bölcsibe én pedig megyek vissza dolgozni, már az összegyűlt szabadságom töltöm, engem visszavártak munkába. Itt fel se vették volna a gyereket ha nem dolgozik apu/anyu, kevés a hely.
A férjem ugyan jól keres de mindenki ellene volt, hogy még egy évig itthon legyünk, azt mondták a gyereknek is jó a bölcsi meg nekem is a munka (?), egyébként is több pénzből jobb életet tudunk biztosítani. Hát szerintem a gyerek jobban értékelte volna ha egy évig még itthon vagyunk, mint a szülinapjára kapott szobányi ajándékot. 8 órás munka plusz utazás, alig fogom látni :,(. De már egy éves kora óta nyaggat a férjem, legalább ezt az évet még itthon lehettünk.
Szegény gyerek és szegény te, 8-as!
Nem lehet könnyű egy autokrata férj mellett.
Engem is vártak vissza, de ez nem volt ok arra, hogy ne a gyerek érdekét nézzem. Ő nem igényelte a gyerektársaságot heti öt napban. Még 3 évesen se volt teljesen kész rá, de akkor már könnyen vette az akadályt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!