Miért van mindenki ezen kiakadva?
Szép elgondolás, de ahhoz biztos alap kell, mind anyagi, mind érzelmi. Megfelelő pár kell hozzá, el kell jutni odáig a kapcsolatnak, érettnek kell lenned hozzá minden szemszögből és nem utolsó sorban a párodnak is akarni kell.
Elmész egyetemre, időben végzel és rögtön találsz munkát, akkor 22 éves korodra éppenhogy meglesz az egy év munkaviszonyod.
Kapcsolatod van? Komoly? Meg fogja érni akár az érettségit is?
Akarni lehet, de ez nem csak rajtad múlik.
4-es szerintem nincs feltétlen igazad.
Egyrészt a legtöbb ember azért nem vállal gyereket fiatalon mert nincs rá lehetősége. A legtöbb embernek nincs biztos egzisztenciája 30 éves koraelőtt.
Példának okáért én elég korán, 21 évesen kezdtem dolgozni, párom 20 évesen. Jó fizetésünk van mindkettőnknek, mégis, csak 25 éves korunkra jutottunk el oda, hogy egy éven belül tudunk saját lakást venni, minimális hitellel. És ez még csak a lakás és a spórolt pénzünk lenullázódik. Nekem még visszavan az egyetem befejezése, neki is vannak még tervei. Ahogy számolgattuk, egyszerűen 30 előtt nem fog beleférni egy gyerek. Az embernek a saját élete az első, ez a normális. És ez nem önzőség. A gyereknek is jobb, ha egy olyan családba születik, ahol már mindkét fél megtette a maga dolgát az életben. A legjobb barátnőm 20 évesen szült, nagyon akarta a gyereket, de semmit nem ért el az életben amit szeretett volna. Neveli a gyerekét, de közben áhítozik csomó dologra amit nem tett meg és szeretett volna. Most már ott tart hogy a férje is elhagyta.
#4 Szerintem a 22 és a 38-40 év között még van egy pár... Nem kell végletekben gondolkozni.
Én például 28-32 között szeretnék 2 gyereket szülni és ennyi. Nem hiszem hogy vén vagyok már hozzá.
Mert irreális elképzelés, ha nincsen családi háttér (ingatlan, vagyon, vállakozás).
Aki 22 évesen már dolgozott annyit, hogy gyereket vállalhasson, az nem végzett továbbképzést, főiskolát, egyetemet, hanem 18 évesen munkába állt.
Ilyen körülményekkel milyen keresetre, életre számíthat az ember? minimálbérre, bizonytalan munkaviszonyra. Arra minek gyerek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!