Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Ki tud segíteni nekem méltányo...

Ki tud segíteni nekem méltányossági gyed kérdésben?

Figyelt kérdés
Megvan a két éven belüli 365 napon, viszont a szülés napján nem voltam biztosított. Viszont azt olvastam, hogy az kérvényezheti meg, akinek nincsen meg a ledolgozott idő. Aki ebben jártas vagy volt ilyen helyzetben tudna segíteni mert már abban sem vagyok biztos, hogy ezek alapján megkérhetem-e. Köszönöm előre is az építő és segítő válaszokat!
2018. febr. 7. 19:58
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
70%
Méltányosságból az kérhet csedet v. gyedet, akinek szüléskor van munkahelye, csak pár nap, max. 1 hónap hiányzik a biztosított 365 naphoz. Pl. valakinek 355 biztosított napja van, mikor szül és szüléskor is van munkahelye! Kérdező, szülés előtt el kellett volna menni álláskeresési járadékra és ez alatt a csedet megigényelni a szülés előtt 28 nappal, majd csed lejárta után visszamenni legalább 1-2 álláskeresésire és onnan a gyedet igényelni. Igaz minimálbér után járna, de az is több, mint a semmi. Ha még nem szültél meg, akkor ezt a lépést meg lehet játszani. Ha már megvan a baba, akkor sajna nem.
2018. febr. 8. 21:25
 22/22 anonim ***** válasza:
79%
Ott szúrtad el, hogy nem néztél időben utána, mert lehettél volna álláskeresésin szüléskor, és akkor minden járna. Annyit tudtok tenni, hogy amennyiben a gyerek apja jogosult gyedre, ő igényli meg, munka mellett. Ezt a csed ideje után (24 hét) tudja megtenni. Te addig gyest igényelsz, akkor meg lemondod mikor az apa megigényli a gyedet. Utána meg fizetned kell mahad után a TB-t.
2018. febr. 13. 12:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!