Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Mikor milyen ellátásokra...

Mikor milyen ellátásokra vagyok jogosult?

Figyelt kérdés
Majdnem folyamatos 3 éves munkaviszonyom van.bejelentett 8 óra.még csak 7 hetes terhes vagyok de érdekel hogy mire vagyok jogosult.és mit mikor hol kell igényelnem.van ügyfélkapum.ja és ha még fontos akkor a munláltatóm nem kifizetőhely (a táppénz miatt írom).köszi a válaszokat
2018. febr. 7. 17:36
 1/5 anonim ***** válasza:
10%
Pfff, de a gyerek nem pénzkérdés, igaz?
2018. febr. 7. 17:47
 2/5 anonim ***** válasza:
87%
A terhesség során magzati adókedvezmény a terhesség 91. napjától (ezt a férjed is igényelheti akkortól). Utána a baba születése előtt legkorábban asszem 3 hónappal mehetsz CSED-re, amit a munkáltatón keresztül kell igényelni. Ezután a gyerkőc 2 éves koráig GYED, onnantól, h az előző lejár. Ezt kormányablakban, v a MÁK honlapján is tudod igényelni. CsP születestől jár, ez is ka v net.
2018. febr. 7. 17:52
 3/5 A kérdező kommentje:

Kedves első!mégis mi bajod van?nem képzeld a gyerek nekem nem pénzkérdés.csupán tisztában szeretnék lenni azzal hogy milyen juttatások járnak!

Kedves második! Tgyás az nekem nem jár?

2018. febr. 7. 18:11
 4/5 anonim ***** válasza:

Szia! Másodikat annyiban javítanám, hogy a CSED-re nem a baba születése előtt 3 hónappal mehetsz, hanem 1 hónappal:

"A csecsemőgondozási díj a szülési szabadságnak megfelelő időtartamra jár.

Az anyát 24 hét szülési szabadság illeti meg azzal, hogy ebből két hetet köteles igénybe venni. A szülési szabadságot - eltérő megállapodás hiányában - úgy kell kiadni, hogy abból legfeljebb négy hét a szülés várható időpontja elé essen."

2 éveskorától 3 éves koráig Gyes jár.

A TGYÁS-t most CSED-nek hívják, ugyanaz a kettő.

2018. febr. 7. 18:17
 5/5 anonim ***** válasza:

Mindenre az leszel.

A 91. Naptól magzati adokedvezmenyre(nettó. 10.000,-)

Egyszer anyasági támogatás(gyes 225%-a)ez szülés után.

Csed(24het)

Annak lejárta után jön a gyed a gyermek 2 éves koráig

Kettő éves kora után pedig a gyes.bruttó 28.500,-

Természetesen a gyermek születése után a családi pótlék ami 12.200,- egy gyermek esetén.

2018. febr. 7. 19:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!