Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Kislányom fél éves koráig...

Kislányom fél éves koráig leszek GYES-en, maradhatok-e továbbra is fizetés nélküli szabadságon?

Figyelt kérdés
A lényeg, hogy a férjem fogja megigényelni a GYED-et, mivel én nem voltam rá jogosult, és így anyagilag is jobban járunk. A munkahelyemen fizetés nélküli szabadságban egyeztünk meg. Ennek van valami maximum ideje vagy feltétele? Tudja esetleg valaki?
2018. jan. 31. 13:12
 1/7 anonim ***** válasza:
50%

Igen, maximum a gyerek 3 éves koráig lehetsz fizetés nélküli szabin.

AZ ellátást mindegy ki veszi igénybe, nem feltétele a fizetés nélküli szabinak, hogy ellátásban részesülj.

2018. jan. 31. 13:17
 2/7 A kérdező kommentje:
Erre voltam kíváncsi, köszönöm. Ugye a gyerek miatt vagyok fizetés nélküli szabin, de közben én ugye intézem a GYES lemondását, így nem fogok ellátásban részesülni a továbbiakban.
2018. jan. 31. 13:24
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
GYES/GYED nem feltétele a fizetés nélküli szabadságnak. Ne felejtsd el, hogy ha lemondod a GYES-t, menj be a NAV-hoz, és kezd el magad után fizetni a TB-t
2018. jan. 31. 13:38
 4/7 A kérdező kommentje:
Igen, arról tudok, köszönöm szépen, megnyugodtam.
2018. jan. 31. 13:47
 5/7 anonim ***** válasza:
30%
Hát itt azt írja, a gyes ideje alatt.... [link]
2018. jan. 31. 14:14
 6/7 anonim ***** válasza:
72%

A munka törvénykönyve meg azt írja:

"128. § A munkavállaló gyermeke harmadik életéve betöltéséig - a gyermek gondozása céljából - fizetés nélküli szabadságra jogosult, amelyet a munkavállaló kérésének megfelelő időpontban kell kiadni"

[link]

Ezért kell a megfelelő helyen tájékozódni...

2018. jan. 31. 14:55
 7/7 anonim ***** válasza:
De érdekes. ..Nem értem akkor miért nem írja így a másik oldalon.... Elég megteveszto. Nem feltétlenül olvasom el a törvényt, mert sokszor olyan bonyolultan fogalmaz... Köszi utolsó
2018. jan. 31. 15:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!