Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Február 8 ra vagyok kiírva....

Február 8 ra vagyok kiírva. Beküldhetem már az igényt a csedre?

Figyelt kérdés
Attól a naptól kezdve ahogy elküldöm már nem leszek jogosult a táppénzre ugye? Tehát ha mai nappal igénylem akkor a táppénz a tegnapi napig jár? Jól gondolom . Kell szóljak a doktornőnek hogy most már csedet igényeltem?
2018. jan. 11. 11:23
 1/6 A kérdező kommentje:
illetve.... kell e csatolni valamit a kérelemhez?
2018. jan. 11. 11:31
 2/6 anonim ***** válasza:

Én szóltam a dokinak hogy írjon vissza mert csed-re szeretnék menni x hónap y napjától és visszaìrt. Ezután intéztem a csedet és attól a naptól igényeltem, mikor már nem voltam tp-n.

Beküldheted, igen.

2018. jan. 11. 12:44
 3/6 A kérdező kommentje:
de meg nem született meg a baba és kellenek hozza az adatai ...akkor csak akkor válik hitelessé az igénylés ha mar megvan a baba és akkor biraljak el? vagy már mire megszületik el is lesz birálva? azért kérdezem hogy akkor ha beadom most akkor februáf elején már a csedet fogom kapni vagy az elbiralashoz kell meg idő?
2018. jan. 11. 13:15
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Beadhatod a szülés várható időpontja előtt 28 nappal. Ehhez a kiskönyv kell és a te adataid, ha megszületett akkor kell leadni egy végleges csed igénylőt, de akkor már kapni fogod az ellátást, ez azért kell mert ezzel igazolod, hogy megszületett a baba, ehhez kellenek az ő adatai is.
2018. jan. 11. 13:26
 5/6 A kérdező kommentje:
értem ..köszönöm..
2018. jan. 11. 13:31
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha most tp-n vagy akkor amelyik naptól igényeled a csedet elmész a háziorvoshoz (ha ő tart tp-n). Lezáratod a tp-t és felvesz terhességi állományba (kapsz egy ugyanolyan papírt mint a tp, de ez már az állományba vételről szól). Ezt mellékeled az igénylőlap mellé. Majd ha megszületett a pici az adatait elküldöd a munkavállalónak és kész.
2018. jan. 12. 13:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!