Mennyi szabadság jár nekem ha két évig tgyás, gyed, majd egy évig gyesen voltam? A napokban fog lejárni a gyes.37 éves vagyok jelenleg, két gyermek édesanyja.8 nap maradt abból az évből (2014 ) amikor eljöttem táppénzre. Köszönöm ha segítesz.
Ehhez tudni kellene, hogy mettől meddig voltál cseden (tgyás) és gyeden. Közben igényelted-e a gyerekek utáni pótszabadságokat?
Szabály szerint a csed idejére és a gyed első fél évére jár szabadság.
Ha a kérdésedből jól értem, akkor most csak 1 gyerekkel voltál cseden, gyeden. (a másik gyerekre nem kaptál ilyen ellátást most?)
Ha így van, akkor kb 40 napod lehet. +/- 1-2 napra saccolok pontos adatok hiányában.
Viszont a gyerek utáni pótszabadság mindkettőtöknek jár. Erről sajnos lecsúsztál, de 2018-ra igényeld te is a munkáltatódnál.
Igen a másik gyermekem már nagyobb , közben több évet dolgoztam.
Köszönöm mindenkinek.
Hogyan és hol kellett volna igényelnem a gyerekek után járó napokat ?
A gyed és a csed időszakára ?
Ez ennél kicsit bonyolultabb. 2014-ben még a 30 napon túli táppénz idejére nem járt szabadság. Úgyhogy ha több mint 30 napig voltál abban az évben táppénzen, az éves szabadságaidból le kell vonni az arra az időre járó napokat. Így még az is előfordulhat, hogy 2014-ben mínusz szabadságot gyűjtöttél. Utána a csed idejére és a gyed első fél évére jár szabadság. A gyerek után járó +2 napot a munkáltató ilyen esetben megadhatja akkor is, ha nem nyilatkoztál (sajnos nem tudom, hogy kötelező-e).
A +2 nap pótszabadság egyébként most már mindkét szülőnek jár, de csak ha nyilatkozik erről, ezt érdemes tudni, ha visszamész.
Köszönöm .
Okt.1.Jöttem el táppénzre addig járt volna még tíz nap de amit utána kaptam papírt már csak nyolc napot tüntettek fel.Gondolom két napot időarányosan levontak.
Na majd meglátjuk mennyit számolnak össze.
A munkáltatónàl kell nyilatkozni a pótszabadságról.
És mivel 2 gyerek van, így ez +4 nap évente.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!