Mennyi gyedre vagyok jogosult?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Jogosult vagyok az egyetemes gyerdre, ezt a minimálbérből számolják. most vagyok 19 hetes, és egy ismerős cégéhez keresnek embert, ahova és pont megfelelnék. és a terhesség sem probléma nekik. Nagyon boldog vagyok mert nagyon jól kereshetnék ott, és menne poccakkal is mert egyáltalán nem megterhelő. Viszont ebben az esetben is csak az egyetemes gyed jár? Mert ez a munkaviszony nem lesz túl hosszú, de ha azt nézem hogy biztosított napok száma megvan az egyetem miatt akkor az is elképzelhető hogy a fizum alapján számolják a gyedet? mert akkor elméletileg megkapnám a plafont, és azért nem mindegy hogy az ember kétszer annyit kap-e két évig. köszönöm ha esetleg tud valaki segíteni2018. jan. 7. 12:17
11/15 anonim válasza:
utolsó, engem is visszamenőleg jelentettek be és nem volt semmi gond. 180 napot voltam nappali hallgató, és 185 napra bejelentettek, de ahhoz hogy a szülés napján is biztosított legyek, visszamenőleg kellett bejelenteniük. családi vállalkozás amúgy. de nem volt semmi gond így, nem értem, miért mondod.
12/15 A kérdező kommentje:
azt hiszem értem. az egyetem mellet 2016okt-2017jún dolgoztam egyszerűsített bejelentéssel. heti 3napot. ez beleszámít?
2018. jan. 7. 13:41
13/15 anonim válasza:
Egyszerűsitett foglalkoztatás egyáltalán nem számit bele. Ahogy irták, nem lesz meg a 365 napod sehogysem. Ha a terhességed elején lennél ok de igy sajnos nem. Marad az "egyetemes" gyed.
14/15 anonim válasza:
11, azért, mert ismerem a törvényt.
15/15 anonim válasza:
Utolsónak igaza van. Ha a családod bejelent saját kockázatára az egy dolog, de valakit 20 hetes terhesen felvenni aki nem családtag és visszamenőleg hónqpokra bejelenteni el nem tudom képzelni hogy valaki bevállalja. És igen, szép kis ellenőrzés és büntetés várható érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!