Jogosult leszek gyedre, csedre?
Nemrég dolgozom a munkahelyemen, már lejárt a próbaidőm. Teherbe estem. Azt tudom, hogy védett vagyok és nem küldhetnek el. Jogosult leszek a juttatásokra, ha csak távolléti díjat kapok szülésig? Így a szülés időpontjában még be leszek jelentve, de ténylegesen nem munkával töltöm az egy évet.
Tehát a távolléti díjas időszak bedolgozott időnek számít gyed szempontjából vagy sem?
Nem alkalmas a munkaköröd terheseknek?
Egyébként igen, számít, mert a biztosítási jogviszony fennál.
A táppénznél is ez (lenne) a helyzet (ha igénybe veheted annyi időre) .
Mennyire centizted ki? Hány hónapod van jelenleg?
Lehet nem távolléti díjnak hívják, bocsánat.
A törvényi alapbérre gondolok, amit a munkáltató fizet terhesség esetén, ha nem tud olyan munkakört biztosítani, amit terhesen is végezhetek.
Azt már megtudtam, hogy a cég nem vállal felelősséget a kismamákért, azonnal táppénzre küld mindenkit. Mivel nekem nincs bedolgozott időm a táppénzhez, így marad a törvényesen járható út, az alapbér.
A munkaköröm gondja hogy 12 órás állómunka, amit még el is végeznék, a probléma a súlyok emelgetésével van.
4-5 hetes körül lehetek, egyelőre még csak pozitív teszt van a kezemben, orvoshoz 2 hét múlva kaptam időpontot.
Az alapbér és a távolléti nem ugyanaz, ebben a helyzetben alapbér jár.
Azt meg nem tudjuk, jogosult leszel-e, mert biztosított leszel, de a kérdésből nem derül ki, megvan-e a 365 napod. Dolgoztál-e korábban, itt mennyi volt a próbaidő... (A tp jogosultság hiánya miatt nyilván nem dolgoztál). De ha egy hó volt a próbaidő, plusz még nyolc van hátra, az is kevés. Három hóval is necces, ha nemrég járt le.
Nem lennék olyan hurrá optimista, hogy erre megkapod a papírt az üzemorvostól. Megszokott súlyok emelgetése egészséges terhességben nem árt, különben mindenkitől elvennék az első gyereket a második terhesség idejére. Akkor árt ha vmi nem kóser a terhességgel, de akkor táppénzre küldenek. Azt meg ha kimeríted, utána nem vagy biztosított.
Konkretizálhatnád a munkakört és hogy pontosan mennyit dolgoztál, mint már kérdeztük!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!