GYES lejárta után mennyi szabadság jár? (kicsit összetett)
Közalkalmazottként dolgozom. Eredetileg nem terveztem, hogy visszamegyek dolgozni a GYES lejárta előtt. A főnököm behivatott és mondott egy akkor jónak tűnő lehetőséget, persze nem önzetlenül ajánlotta fel (a helyettesemet ki akarták rakni és csak úgy tudták, ha én visszamegyek dolgozni).
A helyzet a következő:
A GYED lejárta előtt két hónappal visszamentem dolgozni elméletileg, gyakorlatilag kiadták a bent maradt szabadságom, ami kb. 4 hónap. Anyagilag ezzel egészen jól jártam ELMÉLETILEG, mert 4 hónapig kaptam a fizetésem a GYED, majd a GYES mellé.
De mivel nem terveztem, hogy hagyom a gyereket (nincs is kire, és bölcsi sincs a közelben) így írnom kellett egy kérelmet, hogy megyek megint fizetés nélküli szabadságra.
Úgy gondolom, hogy ezzel nagyon kitoltam magammal (bár utólag könnyű okosnak lenni), mert most olvastam, hogy a gyes alatt nincs szabadság.
Tulajdonképpen akkor most, ha lejár a GYES, egyből vissza kell mennem dolgozni, semmilyen szabadságom nem lesz? Mert az a gond, hogy pont az óvodai beszoktatás idején mennék vissza.
Azt hiszem rendesen kitoltam magammal.
Tud valaki segíteni? Ez tényleg így van? Vagy csak én olvastam rosszul a dolgokat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!