Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » GYES lejárta után mennyi...

GYES lejárta után mennyi szabadság jár? (kicsit összetett)

Figyelt kérdés

Közalkalmazottként dolgozom. Eredetileg nem terveztem, hogy visszamegyek dolgozni a GYES lejárta előtt. A főnököm behivatott és mondott egy akkor jónak tűnő lehetőséget, persze nem önzetlenül ajánlotta fel (a helyettesemet ki akarták rakni és csak úgy tudták, ha én visszamegyek dolgozni).

A helyzet a következő:

A GYED lejárta előtt két hónappal visszamentem dolgozni elméletileg, gyakorlatilag kiadták a bent maradt szabadságom, ami kb. 4 hónap. Anyagilag ezzel egészen jól jártam ELMÉLETILEG, mert 4 hónapig kaptam a fizetésem a GYED, majd a GYES mellé.

De mivel nem terveztem, hogy hagyom a gyereket (nincs is kire, és bölcsi sincs a közelben) így írnom kellett egy kérelmet, hogy megyek megint fizetés nélküli szabadságra.

Úgy gondolom, hogy ezzel nagyon kitoltam magammal (bár utólag könnyű okosnak lenni), mert most olvastam, hogy a gyes alatt nincs szabadság.

Tulajdonképpen akkor most, ha lejár a GYES, egyből vissza kell mennem dolgozni, semmilyen szabadságom nem lesz? Mert az a gond, hogy pont az óvodai beszoktatás idején mennék vissza.

Azt hiszem rendesen kitoltam magammal.

Tud valaki segíteni? Ez tényleg így van? Vagy csak én olvastam rosszul a dolgokat?

2017. aug. 8. 12:53
 1/3 anonim ***** válasza:
Ha az összeset kivetted (de úgy vettem ki a leîrásodból hogy így van), akkor igen ha lejár a gyes másnaptól ténylegesen munkába kell állnod. Annyi szabid lesz ami a munkába állás napjától részarámyosan jár az évre. Elvileg ez neked a beszoktatásra elég lesz ha persze akkor ki is adja a munkáltató.
2017. aug. 8. 13:20
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Ettől tartottam én is. Iskolában dolgozom. A szabadságaim nagy részével az iskola rendelkezik (őszi szünet, téli szünet). Így igazából esélyem sincs kivenni korábban.
2017. aug. 8. 14:06
 3/3 anonim ***** válasza:
0%
ettől tartottál? Gondolkodni kellett volna, nem asszisztálni a főnököd szemétségéhez. Majd ha veled is megteszi, siránkozhatsz.
2017. aug. 8. 18:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!