Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Szeretnék gyes alatt felmondani?

Szeretnék gyes alatt felmondani?

Figyelt kérdés
Gyermekem betőltötte a 2 évet. A gyesből megélni nem lehet, visszamenni nem tudok a munkahelyemre. Műszakoltam és nem a lakohelyemen. Megoldani nem tudom hogy bölcsibe elvigyem. Kaptam egy lehetőséget a lakóhelyemen 8tól 4ig. Fel kell mondanom. Szabadságot ami felgyűlt megkapom? Olvastam valamit a végkielégítésről is. Esetleg az is jár?
2017. aug. 7. 13:25
 1/3 anonim ***** válasza:
Végkielégítés akkor járna "vigaszdíjként", ha a munkáltató küld el. Ha te mondasz fel, természetesen ilyen nincs. A felgyűlt szabit viszont kifizetik.
2017. aug. 7. 13:37
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! :)
2017. aug. 7. 13:42
 3/3 anonim ***** válasza:

Persze, hogy felmondhatsz. Én is megtettem gyed alatt. Mert előtte vendéglátásban voltam, utána nem akartam folytatni (nem is tudtam volna a munkaidő miatt).

Igen, a szabikat elvileg ki kell fizetniük. Végkielégítés akkor járna, ha a munkáltató kezdeményezné a munkaviszony megszűnését.

2017. aug. 7. 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!