Tenyleg nem vagyok koteles felmondani a jelenlegi munkahelyemen ameddig jar a gyes?
Figyelt kérdés
Kaptam egy allasajanaltot bejelentett 8 oras. Jelenleg gyeden vagyok a mostani cegemnel...elfogadhatom az uj allast anelkul h felmondanek a mostani helyemen? Jarna a gyed extra2016. okt. 23. 13:54
2/10 A kérdező kommentje:
Itt olvastam h fitetettlen szabadsagra kell menni igy dolgozhatok mas helyen....
2016. okt. 23. 14:13
3/10 anonim válasza:
első, kényszert érzed a válaszra vagy mi?
Kérdező, ne hallgass rá, lehet két állásod (a főállás, mint fogalom nem is létezik az adó- és járulékfizetési szabályok megváltozása óta).
NEm kell felmondanod, mehetsz a másik helyre nyugodtan. A régi helyen továbbra is fizetés nélkülin leszel. Arra érdemes figyelni, ha olyan beosztásból jöttél el, ahol kezeltél bizalmas infót (vagy akár valami technológiát alkalmaztál) és az új hely is hasonló tevékenységű, akkor az Mt tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó előírását érdemes betartani, és jelezni a régi helyen, hogy új helyen, hasonló területen jogviszonyt létesítesz.
4/10 anonim válasza:
Engem is érdekel a téma. Tehát ha gyeden vagyok és menet közben kapok egy jobb állásajánlatot, akkor ott nem kell felmondanom, ahonnan kapom a gyedet? Ez nagyon jó hír nekem is. :)
5/10 anonim válasza:
Ahogy a 3as írja nem kell felmondanod csak tájékoztatási kötelezettség van. pl nekem benne van a szerződésemben hogy bármilyen munkát is szeretnék rajtuk kívül létesíteni nekik ahhoz írásban hozzá kell járulniuk.
6/10 anonim válasza:
Azért azt ugye tudja mindenki, hogy a GYED-et nem a munkahelytől kapja (az max. kifizetőhely), hanem az államtól. Munkahelyváltás esetén ugyanúgy jár tovább...
7/10 anonim válasza:
utolsó, ennek semmi köze a kérdéshez... az volt a kérdés, fel kell-e mondania, ha gyed alatt máshol akar dolgozni. A gyedet és a folyósítást ez nem érinti.
8/10 anonim válasza:
De ennek mi értelme? A fizetés nélküli szabadság sem jár a végtelenségig...
9/10 anonim válasza:
Mondjuk az, hogy ha nem jön be az új hely, akkor sem marad munkahely nélkül, mire 3 lesz a gyerek. Esetleg most helyben tud dolgozni, oviba meg majd oda akarja vinni, ahol a jelenlegi munkahelye van, és ezért akarja megtartani... millió oka lehet.
10/10 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen :) akkor jol tudtam :)
2016. okt. 23. 20:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!