Babát várok amit párommal nem terveztünk, és a jelenlegi munkahelyemen próbaidős vagyok. Igy is el lehet menni táppénzre es fizetik? Vagy nem? Gyes es a tobbi mikor hogy jár? Picit tudatlan vagyok ezekben a dolgokban.
Ha a próbaidő alatt elmész, szinte biztos, hogy felmondanak, és megtehetik, próbaidő alatt a terhesség nem véd.
Sajnos a legjobb, ha három hónapig nem mondod el... nem igazán tisztességes a munkáltatóval szemben, de hát nincs mit tenni, magadra kell gondolnod.
persze, elmehetsz, de táppénz alatt is kirúghatnak, nem vagy védett. na meg annyit lehetsz tp-n amennyit dolgoztál adott munkahelyen. egy terhesség 9 hónap, te meg még 3 hónapot se dolgoztál, szóval muszáj lenne még pár hónapot lehúznod...
bár, gyed, csed gondolom akkor nem jár neked, azokhoz 1 év ledolgozott idő kell szülés előtti 2 évben és szülés pillanatában is kell munkahely.
ha ezek nincsenek meg akkor gyest igényelhetsz, ahhoz nem kell semmi, alanyi jogon jár, 20-on pár ezer... plusz a családi pótlék, az meg 12.000.-
Azt nem mondta, hogy előtte nem dolgozott máshol.
Ha fizikailag nem megterhelő a munka, akkor valóban hallgass a terhességről a próbaidő végéig, mert addig kirúghatnak.
Én hasonlóképp voltam, ráadásul fix féléves szerződéssel. Már nagy pocakom volt, amikor a cégnek dönteni kellett, hogy hosszabbít-e határozatlanra. Nagyon sokat dolgoztam, nagyon odafigyeltem, és hosszabbítottak, sőt, várnak vissza, amikor szeretnék.
Csak azt akarom mondani, hogy ne aggódj. A baba a legfontosabb, neki pedig az a legjobb, ha nem idegeskedsz.
Ha veszélyes a munka, akkor úgyis kiír az orvos táppénzre
Ha veszélyes a munka, attól a kismama még nem keresőképtelen, márpedig a tp keresőképtelenségre jár. HA veszélyes a munka, akkor munkavégzés alóli felmentés az eljárás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!