Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Milyen ellátást kapok? Többi lent

Milyen ellátást kapok? Többi lent

Figyelt kérdés

Na szóval határozott idejű szerződésem van december 31ig szülni még előtte fogok december 21re vagyok kiírva

A kérdésem milyen ellátást kapok utána?

Vagy egyáltalán megszűnik e így a munkaviszonyom

2017. aug. 1. 17:55
 1/5 anonim ***** válasza:

Elviekben a biztosítási jogviszonyban eltöltött napok számától függően fogsz valameddig gyakorlatilag mindenre jogosult lenni. Határozott idejű szerződés esetén viszont nem vagy védett, ergo, a munkáltató megteheti, hogy nem hosszabbít szerződést. Tehát szülés után, ha munkába állnál, nem lenne hová visszamenned.

De ha ne adj isten túl hordanád és a szerződésed lejárta után érkezne a baba, akkor viszont ha nem hosszabbítanak, akkor nem leszel biztosítási jogviszonyban a szülésed pillanatában és akkor csak gyes-re és családi pótlékra, illetve az egyszeri anyasági segélyre leszel jogosult.

2017. aug. 1. 18:03
 2/5 A kérdező kommentje:
De ha túl hordom a munkaviszony megszűnése utánig akkor is biztosított vagyok 42napig én úgy tudom
2017. aug. 1. 18:07
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

HA a jogviszony megszűnését követő 42 napon belül szülsz, csed jár, de gyed nem.

Ha aggódsz a túlhordás miatt, akkor igényeld a csedet a szóülés várható ideje előtt 28 nappal, így a jogviszonyod a csed folyósítása alatt szűnik meg, ezért gyed is járni fog passzív jogon.

ÉS már semmi köze ahhoz, mennyi az előzetes bizt idő, ha jár a gyed, akkor a gyermek két éves koráig jár.

2017. aug. 1. 18:11
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Szülés előtt 4 héttel igényelheted a CSED- et. Így jogosult leszel mindenre. A munkaviszonyod megszűnik mivel lejár a szerződésed.
2017. aug. 1. 18:13
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha túlhordod, csak CSED-et kapsz, GYED-et nem. (nem vagy +42 napig biztosított, de ha ezen belül szülsz, még passzív jogon jogosult vagy).

Vagy ha álláskeresésit kapsz, akkor mindkettő, de akkor nem tudom mekkora az összeg (vlsz kevesebb).

2017. aug. 1. 18:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!