Mi a teendő, ha új munkahelyre megyek, de megtudtam hogy terhes vagyok?
Most akkor már tudod vagy még egy hét van a mensiig?
Előre szerintem felesleges aggódni.
Ha a szülés napján van munkahelyed akkor CSED ill GYED jár ha nem lesz akkor GYES.
Ha találsz új munkahelyet, az első perctől védett vagy, ha kiderül a terhesség. A harmadik hónap után vagy köteles bejelenteni egyébként.
(Ismerős volt így, babaprojekt idején váltott munkahelyet, nagyon alaposan utánanézett. Terhesen nem rakhatnak ki próbaidőre hivatkozva sem - az már más kérdés, hogy mennyire szívesen vesznek vissza később, de ez már nem aktuális probléma.)
Utolsó! Próbaidő alatt indok nélkül elküldhetik! Ha pedig mégis indokol, elég annyit is mondani "nem illik a csapatba" és kész!
Kérdező! Mikor kezdesz az új helyen? Egyébként a gyes alanyi jogon jár, a gyermek 3 éves koráig, ez 25 000 forint. A Gyed a gyermek 2 éves koráig jár, azt pedig az átlagjövedelmed alapján kalkulálják! Amennyiben nem lesz a szüléskor munkaviszonyod, nem jár gyed!
5!
Nem igaz. Először is nem köteles bejelenteni a terhesség már jopar éve. Másodszor próbaidő alatt bármikor elkuldhetik, nincs olyankor vedettseg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!