Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Hamarosan a férjemmel babát...

Hamarosan a férjemmel babát szeretnénk vállalni?

Figyelt kérdés
Mivel vendéglátásban dolgozom 12 éve ahol 2-4 órákra jelentenek be( dolgozni12 és 16 órát kellett) így úgy döntöttem hogy elmegyek egy gyárba dolgozni ahol minden törvényes!!! A kérdésem az lenne hogy mennyi időt kell ledolgozni a próbaidőn kívül , hogy nekem már járjanak a dolgok?
2017. jún. 20. 07:46
 1/2 anonim ***** válasza:

Én is vendéglátóztam szülésig, de én szerencsére 8 óra minimálbér bejelentést mindenhol megkaptam.

Ha a szülés előtti 2 évben megvan a 365 nap munkaviszonyod (beleszámít a 2 óra és 4 óra is, csak a "napi bejelentés" nem), akkor szinte mindegy. Mert az összeg számításnál csak az utolsó munkahelyet lehet nézni. Így gyakorlatilag azonnal teherbe eshetsz.

De azt vedd figyelembe, hogy gyárban az alap nem sok, ott a műszakpótlék, túlóra ilyenek nyomnak sokat. És terhesen nem dolgozhatsz éjszaka.

Szerintem keress a szakmádban olyan helyet, ahol bejelentenek akár a garantált bérminimumra (br 161.000 ft).

2017. jún. 20. 09:03
 2/2 anonim ***** válasza:
Így van ahogy az első írja. A próbaidő végét érdemes megvárni.
2017. jún. 20. 12:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!