Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Új munkahelyen mennyi idő...

Új munkahelyen mennyi idő után lehet elmenni táppénzre?

Figyelt kérdés
6 éves folyamatos munkaviszonyom van, az elmúlt 6 hónapban CSED-en voltam. A munkáltató nem vesz vissza. Találtam másik helyet, viszont szeretnénk majd testvért. Az elsővel majdnem végig veszélyeztetett voltam vérzés és görcsök miatt.
2017. jún. 20. 07:13
 1/6 anonim ***** válasza:
Ha nem lesz 30 napnál hosszabb idő a két munkahely között (Régi megszűnése és új között), akkor bármikor.
2017. jún. 20. 07:36
 2/6 A kérdező kommentje:
A régi helyen fizetés nélküli szabadságon leszek GYED mellett.
2017. jún. 20. 08:40
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Szóval van egy régi munkaviszonyod, amit nem szüntetsz meg.

És úgy kezdesz az új helyen, hogy tudod, hogy bármikor teherbe eshetsz, és akkor rögtön táppénzre mész?

Miért nem gyed alatt esel teherbe, és akkor az előző helyedről mehetsz táppénzre, és ugyanazokat az ellátásokat kapod, mint az elsőnél?

2017. jún. 20. 09:07
 4/6 anonim ***** válasza:

Próbaidő alatt nagyon nem ajánlott, mert kb. az első táppénzes napod lesz az utolsó munkanapod. Előbb rúgnak ki, mint hogy azt mondanád, terhes...

És mi az, hogy a munkáltató nem vesz vissza? Ilyen azért nem annyira lehetséges, legjobb tudomásom szerint.

2017. jún. 20. 10:36
 5/6 anonim ***** válasza:
A próbaidőre figyelj nagyon!
2017. jún. 20. 20:41
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon nehezen estem teherbe, valószínű, hogy most is sok idő lesz. Ha 1 évnél tovább tudnék dolgozni az új helyen, akkor 2 helyről kapnám a CSED-et. Táppénzre nem szeretnék menni, csak ha muszáj.
2017. jún. 20. 21:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!