Belevághatunk a, , baba gyártásba? " S ha igen, akár azonnal?

Figyelt kérdés
2013. szeptember 22-től egészen 2017.február 28-ig voltam egy cégnél, havi nettó 90 ezer fizuért. Nem volt megszakítás a munkaviszonyomban, mert az új helyen azonnal kezdtem. Itt havi 140 a nettóm. A kérdésem az lenne, hogy mivel nem sok ideje vagyok itt, ha terhes leszek, s ha indokolt, elmehetek e egyáltalán táppénzre innen?( eü.-ben dolgozom.) Illetve a gyed-nél, akkor mindkét munkáltatótól kellenek majd papírok? Buta vagyok ehhez...Köszönök minden segítséget.
2017. jún. 19. 22:39
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Viszont ha pl augusztusban esek teherbe akkor a csed és GYED számításánál csak ezt a munkahelyemet nézik? Mármint a béremet ? Mert itt csak március óta vagyok . Akkor kb mennyi lenne a csed és a GYED?
2017. jún. 30. 21:35
 12/15 anonim ***** válasza:

Mindegy, mikor esel teherbe, mindig a legutolsó munkahelyen elért jövedelmet nézik (vagy szerződés szerinti bért).

Mennyi a bruttó béred?

2017. júl. 1. 12:50
 13/15 A kérdező kommentje:
240 ezer. Bocsi lehet hogy hülyeségeket írkálok de nem 1 év vagy 6 hónap kell hogy egyáltalán járjon a csed , GYED stb? Csak attól tartok hogy nem leszek jogosult rá, illetve hogy kevesebbet kapnék így , ha nem várom meg az egy évet .
2017. júl. 1. 12:55
 14/15 anonim ***** válasza:

Na akkor tisztázzuk:

A jogosultsághoz szükséges 365 nap munkaviszonyt NEM kell 1 munkahelyen elérni. Ott az a lényeg, hogy a szülést megelőző 2 évben ÖSSZESEN meglegyen. Lehet az 10 munkahelyről is. + szüléskor is kell munkaviszonynak lennie.

Ha ez megvan, akkor vagy jogosult az ellátásra.

Ha jogosult vagy, akkor kezdik nézni, hogy mennyit is fogsz kapni. Na itt már viszont csak a legutolsó munkahely számít, itt nem nézik az előzőeket. Csak azt, ami szüléskor is fennáll.

Érted már?

Ha 240 ezer a bruttód, akkor a bruttó ellátásod: 240.000 x 0,7 = 168.000 Ft

Így a cseded: 168.000 -15% = 142.000 Ft

A gyedmeg: 168.000 -15%-10% =126.000 Ft

Ezek családi kedvezmény nélküli összegek.

2017. júl. 1. 16:44
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen , igen , mostmár értek mindent . :). Ezer hála!
2017. júl. 4. 12:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!